Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Mindre skamløshed

Distortion og menstruationsbind som politiske mærkesager er udtryk for en åndelige deroute. Vi er på vej væk fra et menneskeværdigt samfund over til et umenneskeligt samfund, hvor vi i stedet for at værdsætte menneskets bundethed af normer og værdier i forhold til sin næste og samfundet, så er vi på vej mod et samfund, hvor mennesket skal udfolde sig i alle livets forhold.

Søren Hviid Pedersen: »Distortion er et kerneeksempel på den ideologi som den franske oplysningsfilosof, Jean-Jacques Rousseau, propaganderede for. Her hyldes det frie, spontane og naturlige menneske, der intet har at skamme sig over og som bør nyde sin frihed uhindret af samfundets normer og værdier.« FOTO: SCANPIX Fold sammen
Læs mere

I disse dage bølger Distortion som en tsunami af afføring, urin, stoffer og skamløs uhæmmet adfærd, ind over København. Vi fodres også med billeder af brugte menstruationsbind og kvinder med blodgennemblødte jeans.

Alt det laveste og alt det mest private skal åbenbart gøres til genstand for offentliggørelse og hyldning af det frie og ubundne individ. Distortion er et kerneeksempel på en syg ideologi, hvis mantra er at hylde det spontane, det frie, det »naturlige«, det kreative etc., i modsætning til ansvar, bundethed til det konkret givne, disciplin, ordentlighed og anstændighed.

Det sidste er jo noget værre borgerligt bras, der hæmmer det frie og ubundne individ. Her hyldes det naturlige menneske, der for en tid kan afkaste enhver form for kultur og civilisation, og derfor kan kaste sig ud i et sandt kulturelt, socialt og seksuelt Sodoma og Gomorra.

Distortion er et kerneeksempel på den ideologi som den franske oplysningsfilosof, Jean-Jacques Rousseau, propaganderede for. Her hyldes det frie, spontane og naturlige menneske, der intet har at skamme sig over og som bør nyde sin frihed uhindret af samfundets normer og værdier.

Fuldstændig i overensstemmelse med Rousseaus ideologi er også de ekstremistiske feminister, der åbenbart mener, at kvinders menstruation nu skal problematiseres og gøres til et politisk statement.

I stedet for bind, der nu engang gør det de skal så vil disse forskruede feminister nu gøre oprør ved at undlade at tage bind på og lade den biologiske natur gøre sit og dermed lade blodet strømme! Distortion og menstruationsbind som politiske mærkesager er simpelthen udtryk for en åndelig dekadence, der næsten er helt ubærlig.

Det moderne danske samfund er ved at miste sit åndelige fodfæste. Fra at være rodfæstet i en borgerlig kulturel dannelse, der havde kristendommen som sit absolutte fundament, er dansk kultur nu ved at nærme sig en kultur, der hylder negationen af borgerlig dannelse og kultur.

Distortion og menstruationsbind som politiske mærkesager er udtryk for denne åndelige deroute. Vi er på vej væk fra et menneskeværdigt samfund over til et umenneskeligt samfund, hvor vi i stedet for at værdsætte menneskets bundethed af normer og værdier i forhold til sin næste og samfundet, så er vi på vej mod et samfund, hvor mennesket rigtig skal udfolde sig i alle livets forhold.

Her er intet at skamme sig over, her er uhindret frihed, her er total realisering. Og konsekvensen af dette er tolerancens tyranni, der i frisindets navn på ny undertvinger mennesket en ny afgud, nemlig ideen om det frie, skamløse og syndfrie menneske. Men et samfund uden skyld, skam og synd, er et umenneskeligt samfund.

Det danske samfund bør hævde mere menneskelig modenhed og kræve mere skam, skyldbevidsthed og ansvar af det enkelte menneske. Det er sand borgerlighed.