Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Maskefald

Der florerer en afsky for den vestlige civilisation og manden, hiin hvide usling, der symboliserer den – en modvilje, der trumfer selv det påståede ønske om at tale udsatte kvinders sag. Hvorfor ellers gøre et arabisk-afrikansk masseovergreb til en anledning til at tale hadefuldt om den »hvide« mand?

Eva Agnete Selsing: »De mest brutale overgreb begået mod kvinder i nyere vestlig historie bliver bortforklaret med en nærmest brutal relativisme.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Historiske begivenheder bliver ofte til ved krig, vold og urolighed. De fødes af jordrystelser. Et særkende for disse store, ikke sjældent ubehagelige, men afgørende øjeblikke, er, at noget væsentligt afsløres. Noget, der hidtil har pakket sig ind i løgn eller haft held til at leve i skjul, tvinges ud i det åbne. Ud i lysningen, hvor alle kan se det. Se, hvad det i virkeligheden er.

De arabisk-afrikanske masseovergreb i Köln nytårs- nat 2015 er en sådan historisk begivenhed. Vi, verden, lærte noget nyt. Vi lærte, at den fremtid, mange af os har frygtet i årevis, nærmer sig med stormskridt. Eksemplificeret med de modbydelige, afstumpede og koordinerede krænkelser af uskyldige kvinder: I grupper på 3-20 mænd indfangede man kvinder, dannede ring rundt om dem, så andre ikke kunne se, hvad der foregik (og ofrene ikke kunne slippe ud), forgreb sig på dem, bestjal dem, og/eller forsøgte at voldtage dem.

En yderligere åbenbaring i forlængelse af de perverse overgreb i Köln omhandler feminismen. Seksuel vold mod kvinder som fornedrelsesstrategi i bekæmpelsen af Den kulturelle (og religiøse) Anden. Det må da afstedkomme et ramaskrig fra dem, der hævder at tale kvindernes sag herhjemme, ikke? Niksen. Kvinfo har bragt en forkølet notits om voldtægt generelt. Og reaktionen fra toneangivende feminister er næsten enslydende. Komik-dame Sanne Søndergaard skrev: »Kan forstå, at nogle hvide mænd er oppe at køre over, at nogle brune mænd har raget på nogle hvide kvinder. Rolig nu altså; kvinder af alle farver tager på Roskilde til sommer og bliver raget på af hvide mænd. Så der kan hvide mænd vinde ejendomsretten over kvindekroppen tilbage.«

Ulla Tornemand, formand for Dansk Kvindesamfund, skrev om Köln, at »Den hvide mand har kronede dage og ve dig hvis, du er brun, for så får piben en anden lyd. Din tro, din kultur, dig, du er farlig for kvinder.«

Ditte Giese, skribent på Politiken, interesserer sig også meget for »den hvide mand« i kølvandet på Köln på sin facebookprofil, hvor hun linker til en historie om ældre mænd, der krænker teenagepiger på Skanderborg-festivalen – og kommenterer selv med ordene »Hvid mands byrde. Eller noget.«

De mest brutale overgreb begået mod kvinder i nyere vestlig historie bliver bortforklaret med en nærmest brutal relativisme.

Feminismen og ikke uanselige dele af dens rede, venstrefløjen, er degenereret ned i racehad og sexisme af en karakter, der ikke længere kan henlægges som studentikost faderopgør. Der florerer en afsky for den vestlige civilisation og manden, hiin hvide usling, der symboliserer den – en modvilje, der trumfer selv det påståede ønske om at tale udsatte kvinders sag. Hvorfor ellers gøre et arabisk-afrikansk masseovergreb til en anledning til at tale hadefuldt om den »hvide« mand?

Radikalfeminismen og hele spektret af queer-, gender-, koloniale og hvidheds(!)studier hører til samme de facto venstreradikale ideologi. Jovist, forklædt som noget, der hører til i akademia – men strikte antividenskabelig i sin kategorisk forudindtagede og kendsgerningsresistente konstruktion.

Det handler ikke om kvinders rettigheder, om mangfoldighed og »plads til alle«. Har det i øvrigt aldrig gjort. Det handler om had. Om had til ham (subsidiært hende), der repræsenterer den civilisation – den livskraft og livsduelighed – det venstreradikale projekt vil knuse. Det ved vi nu. Maskerne er faldet.