Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Marcus Knuth: I Danmark fejrer vi kristne højtider. Ikke muslimske. Det må muslimer forstå

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med Berlingske i hånden kunne jeg onsdag 3. januar læse, at hver tredje indvandrer og efterkommer i ghettoerne ønsker en officiel markering af muslimske højtider. Markeringen skal ske af hele det danske samfund. En sådan samfundsudvikling vil i mine øjne være en katastrofe.

Og hvis ikke det er bekymrende nok, så ønsker hver tredje indvandrer og efterkommer også, at islam skal fylde mere i den danske folkeskole, på arbejdspladsen og i den offentlige debat.

Du læste rigtigt. Også efterkommere: Personer der er født og opvokset i Danmark.

Men Danmark er et kristent land med kristne højtider. Kristendommen er grundlaget for vores kultur, og den lægger fundamentet, hvorpå vi har indrettet vores samfund. Det står sågar i vores grundlov §4: Den evangelisk-lutherske kirke er den danske folkekirke, og understøttes som sådan af staten.

Den danske grundlov må og skal indvandrere omfavne, ellers hører man ikke hjemme i Danmark. Danmark er et kristent land, det har vi af samme årsag også indskrevet i vores regeringsgrundlag. Det betyder ikke, at alle danskere skal være kristne, men at kristendommen har en særstatus i Danmark, og at kristendommen er grundlaget for mange danske værdier.

Opgør med ghettoområder

Undersøgelsen i Berlingske kommer efter, at Venstre og regeringen lægger op til et fundamentalt opgør med ghettoområderne i Danmark. Det er områder, som er plaget af arbejdsløshed, kriminalitet og for nogles vedkommende manglende lyst til at integrere sig i det danske samfund. Områder, hvor mellemøstlige kulturnormer hersker over danske kulturnormer.

Jeg mener, at det er direkte alarmerende, at hver tredje indvandrer og efterkommer i ghettoerne vil pålægge hele det danske samfund at fejre muslimske højtider, og at islam skal fylde mere i Danmark. Heldigvis har vi religionsfrihed i Danmark, og det er op til hvert enkelt individ at praktisere sin egen religion. Det skal vi værne om. Men det betyder ikke, at hele det danske samfund, skoler og institutioner skal tilpasse sig muslimske normer, religion eller kultur.

Så hvis man kommer hertil fra f.eks. Mellemøsten, bliver man derfor nødt til at parkere det, som ikke er foreneligt med dansk kultur, ved grænsen. Hvis man vælger Danmark til, vælger man også dansk kultur til. Ligesom mange danskere gør det. Jeg kender mange danskere, der hverken tror på Gud eller Jesus, men som fejrer jul og påske alligevel. Man kan selvfølgelig ikke pålægge indvandrere at fejre danske højtider, men de, som gør, skylder vi en stor ros.

Jeg kan kun håbe, at flere vil tage den danske kultur til sig med ønske om at integrere sig bedre, men det er desværre ikke det, vi ser lige nu i mange ghettoområder, hvor store parallelsamfund lever isoleret med egne love og regler.

Marcus Knuth er MF (V), udlændinge- og integrationsordfører.