Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Manu Sareen: Integration er alles ansvar

Det er ikke i orden at holde sine børn ude af fællesskabet af hensyn til forældede traditioner eller misforstået frygt for danske værdier.

Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen (R) mener ikke, det er i orden at holde sine børn ude af fællesskabet af hensyn til forældede traditioner eller misforstået frygt for danske værdier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er indlysende rigtigt, at indvandrere selv har hovedansvaret for at blive integreret i Danmark. Det har jeg altid ment, og jeg har understreget det mange gange.

Derfor er der ingen grund til, at læseren Taus Randsholdt i sit indlæg i Berlingske i går forsøger at skrive sig op imod mine synspunkter, når han påpeger, at indvandrerfamilier selv skal åbne sig over for det danske samfund. Selvfølgelig skal de det. 

Men hvorfor vil jeg nu have danskerne til at blande sig i indvandrernes liv, spørger han? Faktum er desværre, at ikke alle indvandrere tager deres eget ansvar for integrationen på sig. Og at ikke alle er bevidst om, hvad tilsyneladende banale beslutninger i hverdagen kan betyde for deres egne og deres børns muligheder i det danske samfund.

Derfor er min pointe, at vi alle sammen har et ansvar for at hjælpe integrationen på vej, hvis vi ser, at den i et konkret tilfælde er ved at kikse. For eksempel ved at tale med Fatimas forældre om, hvorfor de ikke kommer til forældremøderne, eller hvorfor deres datter ikke må være med til svømning. Vi skal turde sige, at noget er bedre end andet.

Det er ikke i orden at holde sine børn ude af fællesskabet af hensyn til forældede traditioner eller misforstået frygt for danske værdier. Det har både du og jeg et ansvar for at gøre opmærksom på.