Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Majbritt Maria Nielsen: Direktøren i Kvinfo har tilsyneladende fundet en sten, ingen endnu har stødt rødstrømpen på

Direktør i Kvinfo, Henriette Laursen. Fold sammen
Læs mere

Det må være trættende at være moderne feminist. Ikke så meget på grund af den evindelige fejde med patriarkatets magtapparat, i Danmark er den instrumentelle ulighed efterhånden kun repræsenteret ved den ligeløn, der af besynderlige årsager stadig er et problem.

Nej, snarere trættende fordi moderne feminister må lede under hver en sten efter krænkelser, der kan forsvare den mentalitet og det mandesyn, der også er bestemt til at nære den legitimitet, med hvilken de oppebærer deres skatteyderbetalte platform.

Direktør i Kvinfo, Henriette Laursen, har tilsyneladende fundet en sten, ingen endnu har stødt rødstrømpen på. På Radio24syv i København kunne direktøren nemlig sande, at koden til radioens Wifi var ordene »Dontworryboy«, hvilket hun problematiserede på Twitter.

I hendes tweet trak Laursen en parallel mellem antallet af kvindelige kilder i radioens programmer og valget af password. Passwordet skulle altså underbygge præmissen om, at Radio24syv havde flere mandlige kilder end kvindelige kilder, hvilket ikke var godt. Om Laursen på trappen i Radio24syvs hus analyserede sig frem til, at »dontworryboy« var en holdt hånd over onde mænd eller en tilgivelse af historiske overgreb, ved vi ikke.

Laursen fejlkonkluderer

Problemet er bare, at »dontworryboy« er en reference til en intern fejde, hvor nuværende programchef på Radio24syv, Mads Brügger, selv brugte ordene om sin fyring fra posten som kanalchef i et opslag på Facebook. Helt oprindeligt stammer ordene dog fra en anden gammel fejde mellem tidligere kanalchef for »TV Avisen«, Lasse Jensen, og Mikael Bertelsen og Mads Brügger. I dag er de to begge programchefer samme sted.

Ordene er altså – omend interne og irritationsoptrappende som kun fnidder i mediebranchen kan være det – ikke en tilgivelse af mænds potentielle radiobølgeovergreb på kvinder.

I et borgerligt klima, hvor Kvinfos raison d’être som neutral, historisk formidler af blandt andet kvindekamp gennem tiden udfordres, burde man måske nok bruge krudtet bedre. Eller måske som et minimum på at researche eller spørge for sig, hvis man får øje på noget, man er i tvivl, om man kan problematisere. Jeg er naturligvis klar over, at det tager få sekunder at fejlkonkludere og digitalisere sin harme, og at Henriette Laursen er klar over, at hun satte sig på den forkerte hest nu. Ej heller skal dette opfattes som en stråmand, man kan naturligvis både forholde sig til reelle udfordringer og være for hurtig på sociale medier.

Men jeg kunne ønske mig, at man var så optaget af sidstnævnte, at førstnævnte forsvandt i mængden af vigtige ligestillingsspørgsmål, og at fraværet af den slags hurtighed på tasterne herefter kunne afslappe de organer, den borgerlige fløj og andre trætte eksistenser føler spænding i. Tjenstvilligheden til fejltolket harme er selvfølgelig sjov, men den er også alvorlig og grundlaget for denne klumme, for den afslører et indre liv, en indre overbevisning, der altså både trætter førnævnte organ og fremgår af finansloven.

Den nye direktør tiltrådte midt i et politisk ridt, hvor kulturminister Mette Bock varslede ændringer for Kvinfos budget, og hvor Liberal Alliance generelt udfordrede objektiviteten i Kvinfo. Det gjorde denne blogger i øvrigt også. Blandt andet i et politisk debatprogram på Radio24syv. Jeg var dog så optaget af at pointere, at kvinder i Danmark i langt højere grad bliver underkuet af feminismens offerdiskurs, kvotementalitet og fremstrakte hænder, end de bliver det af mænd i lederstillinger, at jeg slet ikke nåede at tænke over, at adgangen til husets Wifi havde potentiale til at krænke mig.