Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Madambitioner i København

København brænder allerede igennem på det internationale madtermometer, men der er plads til endnu større kulinariske armbevægelser.

Carl Christian Ebbesen, DF. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

I disse dage står København i madens tegn, hvor 100.000 mennesker forventes at deltage i madfestivalen Copenhagen Cooking and Food Festival, og det internationale topmøde, Copenhagen Food Forum, løber af stablen.

København brænder allerede igennem på det internationale madtermometer, men der er plads til endnu større kulinariske armbevægelser. For København som madby skaber ikke blot oplevelser i byen, men kan også bidrage til arbejdspladser i København såvel som i regionen gennem samarbejde mellem producenterne på landet og de kreative inden for madbrancen i byen.

Københavns Kommune skal være med til at sørge for, at fødevareerhvervet og de kreative erhverv kan blomstre. Derfor håber jeg og Dansk Folkeparti, at de øvrige partier ved de årlige budgetforhandlinger i september på rådhuset vil prioritere området og sætte midler af til den markante madfestival og det årlige internationale topmøde for beslutningstagere, erhvervsfolk og madiværksættere, Copenhagen Food Forum, som Food Organisation of Denmark arrangerer. Det er nemlig vores ambition, at topmødet skal vokse sig endnu større, så Copenhagen Food Forum kan blive en stor international begivenhed på niveau med World Economic Forum i Davos.

Københavns position som verdens gastronomiske smørhul blev tidligere på sommeren slået fast, da det britiske magasin, Restaurant, offentliggjorde sin årlige liste over verdens 50 bedste restauranter. Sammen med London er vi nu den eneste by i Europa, der har tre restauranter på listen. Og hvis vi ser på hele verden, er det kun Lima, Mexico og New York, der kan måle sig med København.

Det er desuden Københavns store force, at vi formår at omfavne hele køkkenbordet fra Michelinstjerne-restauranter med jordskokkeskum og rød skovsyre på menuen over madmarkeder med friske, lokale råvarer til et væld af restauranter og madentreprenører i Kødbyen.