Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserne skriver: Venstres kamp eller Knuths kamp?

Marcus Knuths kronik. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor tak til Marcus Knuth (MF for V) for hans kronik i Berlingske 30. juli, »Min kamp mod islamismen«. Knuth skriver, at det er bekymrende, at den islamisme, han lærte at kende som udsendt, er ved at slå rødder her i landet og siger: »For mig er kampen derude og kampen herhjemme én og samme sag«. Man er ikke i tvivl om, at han mener, at kampen er nødvendig og afgørende for vores fremtid. Det er glædeligt.

Men så er det, man kommer i tanke om Venstres dominerende fokus på hensynet til vores internationale samarbejde og forpligtelser (som f.eks. Inger Støjberg og andre Venstrefolk ofte formulerer det, når de forklarer, hvorfor de ikke rigtigt kan gøre noget), konventionerne og EU samt Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Og så ved man, at der næppe kommer til at ske noget effektivt i retning af det, der skal til for at bekæmpe islamismen, nemlig:

1. Total lukning af grænsen 2. Stop for modtagelse af personer fra Mellemøsten og Nordafrika. 3. Et konkret nærområde-program 4. En lov vedtaget i Folketinget, der fastlægger ubetinget hjemsendelse ved kriminalitet 5. Stop for al islamistisk påvirkning og indoktrinering af børn og unge. 6. Stop for særhensyn og snigende islamisering samt hensyn til sharialov, når der er skatteydermidler involveret.

Man kan jo ikke nærme sig dette, uden at gå imod EUs klart formulerede ønsker og konventionerne. Medmindre man er parat til at gå imod EU, konventionerne og Menneskerettighedsdomstolen, er det stadig en urealistisk drøm. Dem kommer man som bekendt ikke langt med.

Der er stadig meget langt mellem ord, erkendelse og politisk effektiv handling. Jeg ville ønske, at Marcus Knuths kamp en dag bliver Venstres og regeringens kamp.