Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserne mener: Politiet kom aldrig efter indbruddet

»Tyvene havde på 20 minutter brudt ind i to lejligheder. En onsdag aften mellem kl. 19.40 og 20. En aften, hvor flere beboere, herunder børn, var hjemme.« Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Forleden var der indbrud i vores ejendom. Det gik bl.a. ud over et midaldrende ægtepar. De vendte hjem til en gennemrodet lejlighed.

Kvinden kom hjem først. Skræmt over synet af en opbrudt hoveddør, turde hun ikke gå ind. Hun ventede, til hendes mand kom. Parret kontaktede politiet og gik med naboen ind i lejligheden. Flere rum var endevendt. Kvinden var for angst til at gå ind i rummene alene. Hun satte sig i stedet i stuen, og sådan sad hun hele natten. For skræmt til at sove.

Efter en tid gjorde parret status over stjålne genstande, bl.a. uerstattelige smykker. De kunne erfare, at tyvene havde været beredt, hvis de blev afbrudt. I et af rummene lå et bræt med skruer og søm.

Tyvene havde på 20 minutter brudt ind i to lejligheder. En onsdag aften mellem kl. 19.40 og 20. En aften, hvor flere beboere, herunder børn, var hjemme. Det kræver sin tyv, en professionel én.

Man må formode, at vedkommende har prøvet den slags før. Og gør det igen. Hvorfor? Fordi gerningen ingen konsekvenser får. Politiet kom aldrig. De havde for travlt, og det er nok ikke første gang, politiet ikke har ressourcer til at komme ud til indbrud.

Skønt der nok er mere alvorlige ting, politiet må tage sig af sådan en aften, er de mere vidtstrakte konsekvenser af et indbrud ikke sådan at kimse ad. Der burde i dagens Danmark, i velfærdssamfundet, være ressourcer til at opklare indbrud. Med kriminelle på fri fod lever især de, som har oplevet et indbrud i eget hjem, i angst. I dette tilfælde har parret svært ved at sove om natten. Kvinden bryder sig ikke om at være alene hjemme eller komme hjem selv. Hun er skræmt. Er det virkelig det velfærdssamfund, vi ønsker?