Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserne mener: Nedlæg overflødige statsinstitutioner

»Kunne man ikke godt forlange, at innovationsministeren tænkte rationelt i stedet for at bruge en masse penge på at flytte rundt med folk?« Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Med store armbevægelser har regeringen endnu en gang besluttet at deportere en lang række statsansatte fra København til øde områder i provinsen.

Borgmesteren i Bogense hævder, at når Dansk Sprognævn placeres i hans lille hyggelige by, kommer det til at ligge midt i landet. Nej, hr. borgmester, det er ikke sandt. København ligger faktisk midt i Danmark – glem ikke Bornholm.

Jeg kommer til at tænke på en socialdemokratisk minister, som i oktober 2000 drog en tur til Bornholm og udtalte, at det var et stort problem, at Bornholm ligger så langt væk fra Danmark.

Ak, ja. Men man kunne også gøre noget ganske andet, som endda ville spare offentlige midler.

Hvorfor flytte totalt overflødige statsinstitutioner fra København til provinsen, når man lige så godt kunne nedlægge dem? Netop Dansk Sprognævn er jo helt overflødig. Hvem husker ikke »majonæsekrigen« i 2011, og hvad med de tilbagevendende kommakrige? Desuden har nævnet i reglen travlt med at »lovliggøre« ukorrekte talemåder. Nedlæg dog Dansk Sprognævn, og hvis der skulle opstå et sprogligt problem engang i fremtiden, så spørg Københavns Universitet – eller måske et provinsuniversitet.

Og hvad med Etisk Råd? Hvordan kan man have en forsamling af almindelige dødelige, der leger Gud den almægtige. Nedlæg det dog. Etisk Råd minder alt for meget om oraklet i Delfi. Man får ikke noget klart svar på noget som helst, og heldigvis for det. Men det koster penge, så nedlæg det.

Kunne man ikke godt forlange, at innovationsministeren tænkte rationelt i stedet for at bruge en masse penge på at flytte rundt med folk? Så ville det pludselig handle om innovation, og det er tiltrængt.