Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserne mener: Må vi få svar, minister Støjberg

»Hvorfor skal folk, der søger om dansk statsborgerskab svare på, hvor de har holdt weekend og ferier de seneste 12 år?« Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man tror det er løgn, men det er det ikke! Udlændinge- og Integrationsministeriet har indført en ny regel for alle, der søger dansk statsborgerskab. De skal nu oplyse alle ferier og weekendophold, som de har holdt i udlandet de seneste 12 år.

Det må ganske enkelt være endnu en verdensrekord i bureaukratisk nonsens og endnu et udtryk for ministerens og regeringens efterhånden helt paranoide bestræbelser på at genere dem, der gerne vil være danske statsborgere.

Men den nye regel falder selvfølgelig smukt i tråd med, at vi nu også straffer de udenlandske videnskabsfolk og andre eksperter, hvis de drister sig til at udføre et job, som de ikke udtrykkeligt har tilladelse til.

Som nu den amerikanske professor i skatteunddragelse, Brooke Harrington, der er blevet politianmeldt, fordi hun holdt et oplæg for Skat og Folketingets Skatteudvalg om sin forskning på CBS. Og så endda et oplæg, som samme skatteudvalg havde bedt hende om at holde. Igen, man tror det er løgn! Vil integrationsministeren være så venlig at svare på følgende meget konkrete spørgsmål:

Hvorfor skal folk, der søger om dansk statsborgerskab svare på, hvor de har holdt weekend og ferier de seneste 12 år? Hvem kontrollerer svarene, og hvad koster det? Hvordan kan man stille krav om, at ansøgere skal kunne huske weekendophold og ferier 12 år tilbage, når der ikke er krav om, at de skal gemme kalendere 12 år tilbage?

Hvad sker der ansøgerne, hvis de svarer forkert?

Hvor mange weekendophold og ferier i udlandet må ansøgerne glemme, uden at de bliver straffet?

Har ministeren undersøgt, om vi danske statsborgere kan huske, hvor vi har holdt weekender og ferier de sidste 12 år?

Kan ministeren selv huske sine?