Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserne mener: Jeg elsker Facebook

»Facebook er en fantastisk platform, og det er jo rent faktisk op til én selv, hvordan man vil bruge den.« Fold sammen
Læs mere

Jeg hører til dem, der i lang tid var meget skeptisk over for Facebook, men for nogle år siden lod jeg det komme an på en prøve og meldte mig ind. Det har jeg aldrig fortrudt.

Jeg har i dag mange såkaldte Facebook-venner, er medlem af en håndfuld grupper, der beskæftiger sig med mine interesser, og er selv initiativtager til et par grupper med kunst og velgørenhed som fokus.

Facebook er en fantastisk platform, og det er jo rent faktisk op til én selv, hvordan man vil bruge den.

Hvis jeg f.eks. deltager i en politisk diskussion og oplever, at tonen ændrer sig til ren mobning og had-indlæg, så ryster jeg blot på hovedet og forlader diskussionstråden (nogle gange kan jeg dog ikke dy mig for at give »haderne« en lidt sarkastisk bemærkning som f.eks. »kan du lige uddybe det?« – det plejer at lukke munden på vedkommende).

Jeg kender mange, der siger, »Facebook – nej aldrig i livet«, lidt ligesom dem der siger, at de aldrig læser Billed-Bladet, men lur mig, om de ikke smugkigger derinde, ligesom de smuglæser Billed-Bladet, når de står i kø ved kassen i supermarkedet.

Hurra for Facebook, som har gjort det nemt for mig at holde kontakt med både nære og mere perifere venner og også med mennesker, som jeg ikke kender personligt, men deler interesser med.

Facebook er for mig fuld af muligheder og inspiration. Hvordan man bruger det, er helt og holdent op til én selv.