Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserne mener: Derfor stemte anstændige borgerlige rødt

»Der er altså ikke ført en anstændig borgerlig politik.« Arkivfoto fra stemmeoptælling på Københavns Rådhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Efter kommunalvalget har der i flere medier været stor forundring over, at resultatet blev så rødt, som tilfældet var. Mange borgerlige vælgere har simpelthen stemt rødt – ikke med hjertet, men fordi den blå lejr både i Folketinget og ude i kommuner og regioner er slået ind på en politik, som ikke er anstændig borgerlig politik. Så resultatet er udtryk for et nødråb fra store dele af den borgerlige vælgerskare.

Læs også: KOMMUNALVALG 2017

Anstændige borgerlige vælgere har svært ved at forstå, at de ældre ikke kan få en fair, værdig og menneskelig behandling, at hospitalssektoren er endt i bureaukrati i stedet for behandling, at normeringerne i børnehaver og vuggestuer sættes ned, at folkeskolen og gymnasierne ikke fungerer og slås med store klassekvotienter, at der ikke er noget politi i yderområderne, at indbrud ikke opklares, at ITS-anlæggene på motorvejene slukkes (når de redder menneskeliv og sættes op i andre lande), at universiteterne er endt i en spændetrøje af kontrol og evalueringer, at de offentlige IT-systemer ikke virker osv. Samtidig med at mange borgerlige politikere skriger op om topskattelettelser og er med til at forgylde uduelige embedsfolk.

 

Der er altså ikke ført en anstændig borgerlig politik. Det er borgerlige politikere, som nu gennemfører et ejendomsvurderingssystem, der langsomt fører til en socialisering af boligmassen. Hvordan kan det gå til? Det er borgerlige politikere, der har ført an i den vanvittige hetz, vore medborgere med en anden hudfarve og etnicitet, udsættes for hver eneste dag.

Det er ikke anstændigt. Og det er ikke dansk borgerlig politik. Lad os få en anstændig borgerlig politik. Så kommer de ægte blå stemmer frem.