Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserne mener: ...Og jeg er træt af at betale til folkeskolen

»Kunne det tænkes, at der var en anden årsag til den elendige læring? Nemlig indstillingen hos »nogle« lærere.« Fold sammen
Læs mere

Kristine Falgaard anfører i Berlingske 1. januar, at hun »er træt af at hendes børn skal være prøveklude i skolereformen«. Med lige så god grund kan jeg skrive, at jeg er træt af at betale mange skattepenge til den folkeskole, der ikke bliver bedre på trods af, at man i de senere år har pumpet mange milliarder yderligere ind i den.

Elevernes kunnen er ifølge nationale og internationale tests ikke forbedret. Ca. 16 procent af eleverne kan ikke læse og regne på en tilfredsstillende måde, når de går ud af skolen. Imponerende resultat selv om vi har en af verdens allerdyreste folkeskoler. Alligevel fremføres det konstant fra lærere og deres foreninger, at man mangler ressourcer og uddannelse.

Kunne det tænkes, at der var en anden årsag til den elendige læring? Nemlig indstillingen hos »nogle« lærere.

Man hører aldrig kritik af lærerstanden. Nogle lærere må alt andet lige være elendige til det job, de er ansat i. Som i enhver virksomhed er der normalt »gode eller mindre gode« medarbejdere. Men jeg har aldrig nogensinde hørt om, at der skulle findes dårlige lærere. Det er ligesom forbudt land. Man hører kun om manglende ressourcer og manglende uddannelse. Det er da mærkeligt. Man må da kunne finde en enkelt dårlig lærer hist og pist. Men det spørgsmål ønsker man måske ikke at diskutere?

I den kommende tid vil vi til stadighed høre en jammerkoncert fra lærernes side. De har jo børnene som gidsler. Og så gælder det om at vinde mediekrigen ved overenskomstforhandlingerne. Men jeg håber ikke, at politikerne poster flere midler i dette foretagende. Eller lader sig besnakke om eksempelvis ekstratimer til forberedelse osv. osv.

Til gengæld bør politikerne kræve en ansvarlig arbejdsindsats fra lærernes side. Dette vil komme vore børn og landet til gode senere.