Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Læserbrev: #SigDogFra!

»Man mener, at det er en krænkende adfærd, men hvem har egentlig tilladt denne adfærd?« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

#MeToo-kampagnen resulterer i, at ligestillingsminister Karen Ellemann (V) arrangerer en høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Jeg har fulgt debatten om MeToo-kampagnen, og selv om der har været for og imod, mener jeg, at der mangler en vigtig vinkel. Man har begrundet det med mod, men hvor modigt er det at fremkomme med beskyldninger op til flere år efter, ja, endda med beskyldninger begrundet i, at det var nødvendigt, hvis man ville opnå noget?

Læs også: Netflix-show gør grin med #MeToo

Man mener, at det er en krænkende adfærd, men hvem har egentlig tilladt denne adfærd?

Hvad handler det i bund og grund om? Kvinden siger ikke fra i det øjeblik, det foregår. Med MeToo-kampagnen udstiller kvinder netop kvinder som noget, man kan tillade sig at behandle krænkende for senere at udråbe sig selv som ofre. Kvinder på arbejdsmarkedet må da sige fra, for kun de ved, hvornår de mener sig krænket. Det, som én kvinde finder i orden, finder jeg ikke okay og derfor ligger ansvaret hos hver enkelt. Vil man ligestilling på en arbejdsplads, skal man ikke fremstille sig selv som det svage køn, der ikke kan sige fra.

Hvor mange har måttet finde sig i noget, som andre faktisk kunne have stoppet ved at sige fra? Har man vel vidende tilladt en mand fortsat at kunne krænke andre kvinder, der ville stå i samme situation? Det finder jeg mest skræmmende. Kvinder har vidst, at andre kvinder kunne blive udsat for krænkende adfærd fra en mand i en position, som kvinder ikke kan sige fra over for. Hvorfor tillader man en bestemt adfærd, som nu meget senere i form af en verdensomspændende kampagne udråbes som det mest krænkende mod en kvinde? Den adfærd, der er eksistensgrundlaget for et #MeToo. En adfærd, der åbenbart er gængs, siden så mange kan tilslutte sig MeToo. Det burde da resultere i en selvransagelse hos kvinder og ende i en #SigDogFra-kampagne.