Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Kristian Thulesen Dahl trænger til en kold afvaskning

Foto: Tariq Mikkel Khan

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er en tålmodig mand, som prøver at få Danmark til at fungere bedst muligt, så der bliver råd til velfærd og skattelettelser, der er hinandens forudsætninger for, at flere kan komme i arbejde, blive selvforsørgende og være med til at holde samfundshjulene i gang.

Det er ikke nogen let opgave for en borgerlig mindretalsregering, som mødes af en opposition, hvor Socialdemokratiet agerer med korslagte arme og ikke kan føre andet end misundelsespolitik, og hvor Dansk Folkeparti som parlamentarisk grundlag for regeringen stikker en kæp i hjulet i forhandlingerne med efterhånden helt urealistiske krav om stramninger på udlændingeområdet.

Dansk Folkeparti kan ikke få nok og koncentrerer sig stort set kun om udlændingeområdet og retspolitikken, og partiet, der engang nedværdigende blev omtalt som ikke-stuerene, kan næsten ikke få armene ned over, at Pia Kjærsgaard er formand for Folketinget (velfortjent), og at partiet er det største borgerlige parti. Men Dansk Folkeparti vil ikke være med til at tage regeringsansvar.

Vi har gennem medierne været vidner til et politisk drama, som ingen steder førte hen, og hvor DF med Kristian Thulesen Dahl som partileder har optrådt utroligt arrogant og krævende, ja, helt ud i det blå og så himmelråbende idiotisk, at Dansk Folkeparti nu har bragt sig i en situation, hvor de øjensynlig ikke får ret meget igennem, hvis ikke man ændrer adfærd.

Nu blev det nok. Arbejdet i Folketinget var ved at kuldsejle på grund af Dansk Folkeparti, som egentlig ikke ved, hvor de vil hen bortset fra at skabe dårlig stemning og ødelægge samarbejdsklimaet. Kristian Thulesen Dahl tror, at han kan gå på vandet, men der er en kant, og så plumper man i.

Statsministeren gjorde det og holdt et haste pressemøde, hvor han satte tingene på plads, så Folketinget kan arbejde videre, og det var på høje tid.

Vi skulle glæde os over en statsminister og en regering, som har fået meget igennem til gavn for danskerne, men det er ikke ligefrem det, der har været mest interessant for medierne. Derimod dramaet og DFs cirkusklovneri.

Kristian Thulesen Dahl forsøger nu at tage æren for en god finanslov, ligesom han forsøger at bilde befolkningen ind, at det er Dansk Folkeparti, der har båret sig rigtigt ad. Jeg tror, at rigtig mange efterhånden kan se, at Dansk Folkeparti og især Kristian Thulesen Dahl trænger til en kold afvaskning.