Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Kommentar: Donald Aamund kan slå Hillary Frederiksen

»Hillary Frederiksen har jo været professionel politiker gennem hele sit liv. Hun er alt det, vi ikke vil have mere af.«

Asger Aamund. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Vi danskere, vi vil da også have noget andet! Vi vil også gerne give eliten en lige højre. Vi er også trætte af, at de gamle levebrødspolitikere lyver og ikke lytter til os. Desværre rummer det danske valgsystem ikke den særlige mulighed, som det amerikanske gør, sådan at vi kan vælge en præsident, som kun har godt en fjerdedel af de stemmeberettigedes kryds i ryggen. Men der er faktisk en mulighed, vi har overset. Dansk statsret kræver nemlig ikke, at statsministeren er valgt til Folketinget. Under krigen beklædte den elitære og naturligvis radikale Erik Scavenius posten, fordi han havde Folketingets opbakning.

Den tyske besættelse var selvfølgelig en demokratisk undtagelsestilstand. Men meget tyder på, at vi også her i Danmark er på vej ind i en ny form for demokratisk undtagelsestilstand, fordi vores nuværende praksis ikke kan optage folkets ønsker om at ville noget andet. Lige meget hvad, vil en fjerdedel af amerikanerne bare noget andet, end endnu en valgkamp mellem to statsministerkandidater, der som ved sidste valg kedede demokratiet faretruende tæt på terminalstadiet med TV-debatter, om væksten i verdens største offentlige sektor måtte blive 0.2 pct.

Ikke mere Frederiksen

Afliver Anders Samuelsen senest nytårsaften den nuværende administrerende direktør for den bureaukratiske mastodont, som vi har mistet tilliden til, åbner der sig nye muligheder. Allerede nu kan alle vi, der bare vil have noget andet, gå i gang med primærvalgkampen om, hvem det blå Danmark skal stille op med som kandidat mod Hillary Frederiksen.

Hun har jo har været professionel politiker gennem hele sit liv. Hun er alt det, vi ikke vil have mere af. Hun har både penge i kassen og opbakning fra alle de politiske korrekte og klimatosserne. Det bliver en nem sag at knække hende.

Skal vi omsider have noget helt andet, skal blå blok bare stille med en kandidat, der kan og vil noget helt andet. I det nuværende folketing er der ikke rigtigt noget godt bud. Kristian Thulesen Dahl har heller aldrig lavet andet end politik. Svindelsagerne med EU-midler svækker ham nok ikke alvorligt hos egne vælgere, men nok til, at han aldrig kan blive noget helt andet. Og han får jo aldrig opbakning fra de andre i blå blok.

Skal det borgerlige Danmark profitere af ønsket om noget helt andet, er det oplagt at opstille erhvervsmanden Asger Aamund. Han har alt, hvad der skal til, for at blive en dansk Trump. Han er 76 år, har tjent mange penge, kendt fra alverdens TV-programmer og har et fornemt kønsligt CV – uden dog at kunne matche hverken Berlusconi eller Trump.

Til gengæld har Donald Aamund allerede et mere sammenhængende program end det amerikanske forbillede. Han er endnu ikke blevet taget i at love hverken de jyske brunkulslejer eller Svendborg Skibsværft genåbnet. Men det kan jo komme i en valgkamp, hvis det er det, der skal til for vinde svingstaterne Fyn og Jylland. Aamund er tough on Islam. Han er så kritisk over for EU, at det sagtens kan skærpes til at absorbere alt hadet til EU.

Alt det kan Hillary Frederiksen ikke gøre med troværdighed. Hun siger godt nok, at hun vil lytte til de mange, som globaliseringen har kørt over. Hun mæler dog ikke et ord om, hvad hun vil gøre.

Det borgerlige Danmarks store chance er Donald Aamund som statsminister med Sarah Vermund on the ticket!

Torben Steno er radiovært og musiker.