Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Kønsopdelt svømning er et enormt tilbageskridt for frisindet

Den halvnøgne eller nøgne kvindekrop er ikke naturlig mere. Unge kvinder skriver om, at de føler skam og skyld, når de bliver kigget på.

Karen West. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Feminister, liberale og venstreorienterede forstår ikke os, der er imod kønsopdeling i svømmehaller.

Muslimske kvinder risikerer ikke at kunne komme i svømmehallen, hvis ikke den er kønsopdelt, og flere ikke-muslimske kvinder mener også, at det er rart at svømme i en svømmehal uden mænd. Hvad er så pointen i at modarbejde kønsopdeling? Vi kvinder kæmpede engang for at få frihed til at vise vores halv-eller helnøgne krop, uden at det absolut skulle handle om en invitation til sex.

Trods kritik: Kønsopdelt svømning fortsætter i København

Vi ville afskamme den halvnøgne kvindekrop og ville kunne bevæge os naturligt blandt mænd på stranden, i svømmehallen og i nattelivet. Det lykkedes faktisk. Vi smed brystholderne, tøjet og puritanismen over bord. Vi viste vores krop, som den var skabt, og skyllede skammen og skylden ud med badevandet. Men frisindskultur er, som alle andre kulturelle frihedsværdier, noget der kan ændres, hvis omstændighederne er til stede.

Og det er de åbenbart, for i de sidste mange år er det gået den forkerte vej.

Den halvnøgne eller nøgne kvindekrop er ikke naturlig mere. Unge kvinder skriver om, at de føler skam og skyld, når de bliver kigget på. Sexisme fylder enormt meget, og det er usikkert, om det er fordi kvindekroppen med eller uden tøj igen seksualiseres, eller om unge kvinder - uvist af hvilken grund - er blevet mere puritanske.

Muslimske kvinders krav på kønsopdeling i svømmehaller er et enormt tilbageskridt for vores frisindskultur.

De fleste muslimer er opdraget med, at nøgenhed er privat og syndigt og derfor ikke ærbart, undtagen over for ægtemagen.

Dette syn på nøgenhed eller halvnøgenhed ville være fuldstændig ligegyldigt, hvis 10 eller 100 kvinder og mænd stod for den holdning, men det er ikke ligegyldigt, hvis der er 300.000, og yderligere en million bakker dem op i, at kønsopdeling er et helt uskyldigt krav.

Kvinders ret til at vise krop er en meget dansk frihedsrettighed, som nogen nu forsøger at undergrave med det resultat, at vi skal til at skamme os igen, når vi har lyst til at vise bryster og lår.

Hvis vi efterkommer kulturreligiøse krav om kønsopdeling, så er det helt det samme som at billige, at den letpåklædte kvindekrop er syndig, skal skamme sig og finde sig i chikane.

Personlig vil jeg ikke være med til at skamme mig over min krop, ej heller at skulle skamme mig over alle andre kvinders halv- eller helnøgne kroppe.

Og det værste er, at danske feminister, døtre af os, der fik friheden, nu selv er med til at ødelægge det frisind, deres mødre kæmpede for.

At de gør det i god mening, fordi de selvfølgelig vil vise solidaritet med vores muslimske medborgere, gør det kun værre, fordi de udviser solidaritet med seksuelt udskammende kvinderundertrykkende islamiske magthavere.

Det er alt andet end feminisme og frisind.