Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Københavns Politi til 14-årige Asta: »Det var ikke os, der tog initiativ til historierne«

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Asta Fischer Trolle giver på Berlingskes opinionssider fredag d 5. maj udtryk for, at det gør hende bekymret, at Københavns Politi i flere medier har talt om, at ulåste skraldebiler, der holder med motoren tændt i de københavnske gader, kan udgøre en terrorrisiko. Og at mennesker, der vil os ondt, derfor kan have fået en ide til et terrorangreb.

Vi er i Københavns Politi altid bevidste om, at vores kommunikation kan inspirere såkaldte copycats. Det gælder ikke kun i relation til terrorsikring. Derfor er det også vigtigt for os at fortælle Asta, at det ikke var Københavns Politi der tog initiativ til historierne om skraldebilerne. Danmarks Radio havde brugt nogle dage på at dokumentere, at skraldebilerne holdt med motoren tændt og henvendte sig til os for at høre, hvad vi ville gøre ved det.

I den situation bliver vi nødt til at svare journalisterne og komme med vores anbefalinger. I langt de fleste tilfælde løser vi eventuelle trusler og sikkerhedsændringer uden mediernes dækning – blandt andet fordi, vi godt kan følge Astas bekymringer. I øvrigt vil jeg gerne rose den 14-årige Asta for at give sin mening til kende på så vigtigt et område.

I københavns Politi har vi altid sagt, at den bedste sikkerhed for vores samfund er årvågne borgere. Jeg synes, at Astas debatindlæg er udtryk for netop det.

Du kan læse Astas indlæg ved at klikke her