Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Kammeradvokaten i udbud

Det er tankevækkende, at en advokat hos Kammeradvokaten kan anbefale at føre en sag – og derefter pr. automatik får opgaven, uden at den har været udbudt i fri konkurrence

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge EUs regler skal opgaver for det offentlige ud i åbent udbud, hvis de er over en vis størrelse. Det gælder tilsyneladende ikke for Kammeradvokaten – et privat advokatfirma, der har monopol på at føre sager for staten. Man må undre sig over, at dette eklatante brud på EUs regler tilsyneladende får lov at fortsætte, uden at der bliver grebet ind.

Nu er det også kommet frem, at advokater hos Kammeradvokaten har indtægter, som almindelige dødelige kun kan drømme om. I forbindelse med en skilsmissesag er det oplyst, at en advokat hos Kammeradvokaten i 2014 tjente 12,9 mio. kroner. Hvis vi sætter et årsværk til 1.800 timer, er der således tale om en timeløn på over 7.000 kr. Hver eneste time. Og han er ikke engang den dyreste.

Hvis så advokaterne hos Kammeradvokaten var klart de dygtigste inden for branchen, kunne man måske forstå det. Men det er ingenlunde tilfældet. Med den seneste sag (SKAT mod Peer Kølendorf), som Kammeradvokaten tabte med glans i såvel landsret som Højesteret, har en af advokaterne hos Kammeradvokaten med al ønskelig tydelighed vist sin inkompetence og kostet det danske samfund mange millioner kroner.

Det er tankevækkende, at en advokat hos Kammeradvokaten kan anbefale at føre en sag – og derefter pr. automatik får opgaven, uden at den har været udbudt i fri konkurrence. Det er jo nærmest et tag-selv-bord. Kammeradvokaten har ingen ting på spil, risikerer intet. Han får jo salæret under alle omstændigheder – uanset sagens udfald.

Hvornår tager regeringen og/eller Folketinget sig sammen og får afskaffet denne urimelighed?

Michael Thøgersen

Finsensvej 11A, 2000 Frederiksberg