Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Kære Anders Samuelsen

Liberal Alliances vælgere vil kunne forstå, at man som realpolitiker siger ja tak til en stor indrømmelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg har indtil nu med stor begejstring stemt på Liberal Alliance grundet den samlede politik, herunder at fjerne en masse bureaukrati, stole mere på den enkelte medarbejder, der godt kan tænke selv, at gøre op med den store omfordeling af midler i middelklassen, således at der stilles skarpt på at have midler til de virkeligt trængende, at have en god undervisningssektor, et godt sygehusvæsen og en fornuftig flygtningepolitik.

En reduktion af topskatten har naturligvis også interesse, og i regeringsudspillet hæver man faktisk grænsen for, hvornår man betaler topskat til mere end det dobbelte af, hvad den er nu.

Efter dette meget imødekommende udspil, hvor topskatten sænkes med fem pct. for indtægter op til 1 mio. forventede jeg, at Anders Samuelsen ville sige: vi er nået et godt stykke af vejen, og så må vi se, om der kan udvises imødekommenhed på nogle andre af vores mærkesager.

Man skal huske på, at i sig selv bliver det vanskeligt at gennemføre dette trin i lettelsen af topskatten, da der ikke er folkelig opbakning til at fjerne topskat for de mest velhavende. Liberal Alliances vælgere vil kunne forstå, at man som realpolitiker siger ja tak til en stor indrømmelse, og kender jeg Lars Løkke ret vil han gennemføre helhedsplanen som et kludetæppe med skiftende støtte, hvor LA ikke bliver ret synlige.

Svend-Aage Anskjær
Fuglesangsvej 15
2680 Solrød Strand