Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Jeg vil have halalslagtet gris

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi er midt i muslimernes hellige måned, ramadan. Jeg har allerede behandlet to kvinder med tørklæde, der var lige ved at segne i sommervarmen pga. forbud mod at spise og drikke i dagtiden.

I denne uge har både Berlingske og andre medier beskæftiget sig med islam på godt og ondt. Landsbytossen Zenia Stampe viste, at hun er helt blottet for psykologisk indsigt i, hvordan danske soldater og deres familier tænker og føler ifm. exit fra Afghanistan. Stampes parti støttede, at Danmark skulle gøre sit til, at muslimske kvinders rettigheder i Afghanistan blev forfægtet og at piger havde adgang til at komme i skole. Ligeledes skulle man forhindre udvikling af terrorceller og dermed skabe mere fred i verden.

Men det mener Stampe i bagklogskabens klare lys var en stor fejl. 43 danske soldater har derfor ved en fejl mistet livet, og deres familier har ved en fejl mistet deres søn. Om det var klogt at invadere Afghanistan, ved jeg ikke. Men jeg ved, at politikere skal tænke sig grundigt om, inden de udtaler sig om meget følsomme emner, der berører folk dybt. Mange veteraner kæmper med psykiske problemer og det skyldes igen ifølge Stampe en beklagelig fejl. Hun nævner ikke, at Danmark og andre allierede burde have en stor tak fra den muslimske verden for at forsøge at støtte demokrati og menneskerettigheder, og for at bekæmpe Taleban, hvis rædselsregime kan sammenlignes med Hitlers eller Pol Pots. Tænk hvis England og USA ikke havde kæmpet mod Hitler, men blot havde været ligeglade?

JEG SAVNER, AT toneangivende muslimer takker danske soldater for deres indsats. Særligt i den for dem hellige måned ville det være på sin plads. En tak til de 43 soldater, som døde for det, de troede på, nemlig frihed. En tak til danske skatteydere for de milliarder, som er blevet og stadig sendes til Afghanistan. Danmark støtter om nogen, at muslimer behandles på lige fod med alle andre verdensborgere.

Men takken er indtil videre udeblevet. I stedet har ramadanen budt på et helt forfejlet integrationsmæssigt indslag, hvor Hvidovre Hospital nu kun serverer halalslagtet oksekød af hensyn til muslimske medborgere. Men hvad med hensynet til dyrene? Halalslagtning betyder, at dyret langsomt forbløder. Danmark er i anden sammenhæng optaget af dyrevelfærd. Tænk på diskussionen om dyretransporter rundt i Europa. Det er derfor hyklerisk, at vi på offentlige sygehuse tvinger alle til at spise kød, hvor dyret har lidt unødigt. Næste skridt bliver vel, at hospitalskøkkener helt forbyder svinekød af hensyn til muslimerne.

Så mit opråb til de mange fornuftige muslimer midt i deres hellige måned er: stop jeres krav om særbehandling og send i stedet en stor tak til Danmark og andre lande for at støtte demokrati og velfærd i jeres hjemlande. I har meget at takke den vestlige verden for. Også USA som det land, der har brugt flest penge og ofret flest unge mænd på slagmarken i kampen for, at også Mellemøsten bliver et frit land for både kvinder og mænd.

Ville I have gjort det samme for os, hvis verden så anderledes ud? Ville I give os husly, kontanthjælp og førtidspension, og servere flæskesteg på jeres hospitaler?

Muslimers krav om særbehandling er lige så meningsløst, som hvis jeg stillede krav om kun at få serveret halalslagtet gris.