Jeg er kødspiser med licens til at dræbe – og jeg både skyder og spiser Bambi

Hvis man er jæger, har man gjort op med sig selv, at man spiser kød, at man godt kan lide det, og at man vil slå ihjel for at få det. Det kan være svært at forstå, hvis man altid har fået sin flæskesteg fra supermarkedet og kun ser en ko, når landbruget inviterer til økodag.

»Jeg er nemlig en af dem med jagttegn, våbenskab og licens til at dræbe. Jeg slår dyr ihjel, og det er ikke for sjov. Det er blodig alvor,« skriver Nanna Bernth. Anne Bæk

Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Den 16. maj er det juleaften, i hvert fald hvis man er jæger. Så starter bukkejagten og dermed er en ny jagtsæson blæst i gang. Voksne mænd og kvinder klæder sig i grønt og sniger sig rundt (eller sidder på lur i deres skydetårne) for at få ram på de intetanende råbukke, der ellers lige gik og hyggede sig med spæde græsser i forårssolen.