Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Jakob Engel-Schmidt er sat i gabestokken

»Det virker skinhelligt i den grad offentligt at bekendtgøre den ultimative udelukkelse fra Folketinget og Venstres gruppe.« Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der hersker ingen tvivl om, at Jakob Engel-Schmidts kørsel med kokain i blodet både er ulovligt, strafbart og meget dumt, også uanset, at der ikke skete noget uheld i forbindelse med kørslen

Men derfra til at smadre en mands liv er der langt.

Det virker skinhelligt i den grad offentligt at bekendtgøre den ultimative udelukkelse fra Folketinget og Venstres gruppe. Man tager bestik af folkestemningen og kaster manden i gabestokken.

Der er vist flere, bl.a. konservative, nu tidligere ministre, som har kørt spritkørsel, uden at det betød afgang fra Folketinget.

Og hvis den foreliggende sag skal betyde en ny kutyme for folketingspolitikere kan det, afhængig af resultatet af undersøgelserne i EU, blive interessant at se, hvordan det kommer til at gå Morten Messerschmidt i DF.

At Engel-Schmidts opstillingskreds har besluttet ikke at genopstille ham ved næste valg, er naturligvis kredsens egen sag.

Men hovedet på sømmet er udmeldingen fra Niels Brock om, at Engel-Schmidt er straks-afskediget. Engel-Schmidts store fadæse er ikke arbejdsrelateret. Det er efter alt af dømme ikke bortvisningsgrund.

Når dette ikke er tilfældet, kan man vist ansættelsesretligt ikke bare smide folk ud, selv om det er tilfredsstillende for folkestemingen mod den forhærdede kriminelle i gabestokken.