Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Islamisk Trossamfund burde skamme sig

»Det er pinligt og ynkeligt ud over alle grænser, at Islamisk Trossamfund i medierne fremstiller sig som offer, fordi de bliver stillet nogle simple spørgsmål om deres egne gæster.«

11debLarsAslanRasmussen.jpg
Lars Aslan Rasmussen, MBR (S) Fold sammen
Læs mere

Det har været bekymrende at se, hvordan der desværre er sket en stigning gennem de seneste år i de såkaldte »hadforbrydelser«, hvor man er mål for chikane eller overfald på grund af sin etnicitet eller religion.

Kulminationen på denne form for forbrydelse, så vi sidste år, da jøden Dan Uzan blev myrdet foran synagogen. Men ikke kun jøder, også homoseksuelle er desværre særligt udsatte i vores by.

Dette vil Socialdemokraterne ikke acceptere, og derfor har vi sammen med andre gode kræfter på Københavns Rådhus taget flere initiativer til dialog om, hvordan man bekæmper disse modbydelige hadforbrydelser.

Dette samarbejde har Islamisk Trossamfund deltaget i ved ganske få møder. Derfor er det direkte ubehageligt, at samme trossamfund gentagne gange inviterer imamer til Danmark, der mener, at homoseksuelle skal henrettes.

Islamisk Trossamfund har også inviteret andre imamer, som mener, at vold og stening mod kvinder er acceptabelt. Ja, imam Al Haddad, der for nylig holdt oplæg i trossamfundet, kunne endda fortælle om, hvordan han ligefrem fik mails fra kvinder, som tiggede ham om at blive stenet. Jeg ved ikke, hvilken dia-gnose den pågældende imam har, men rask er han i hvert fald ikke.

Særligt alvorlige bliver imamens udtalelser, når over halvdelen af de kvinder, der bor på kvindekrisecentre, ikke har vestlig baggrund.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har bedt Islamisk Trossamfund om at forholde sig til de udtalelser, som de pågældende imamer er kommet med.

Her er det selvfølgelig særligt alvorligt, at de åbenlyst promoverer drab på homoseksuelle og vold mod kvinder. For det er helt malplaceret at samarbejde med en organisation om at modvirke hadforbrydelser, når de med den anden hånd, inviterer imamer, som legitimerer vold.

Naivt troede vi så, at Islamisk Trossamfund i det mindste ville tage afstand fra de pågældende imamer og deres udtalelser, da vi direkte valgte at spørge dem. Det ville Islamisk Trossamfund ikke.

Det er pinligt og ynkeligt ud over alle grænser, at Islamisk Trossamfund i medierne fremstiller sig som offer, fordi de bliver stillet nogle simple spørgsmål om deres egne gæster. Hvis der er nogen, der er ofre i det her, så er det landets kvinder og homoseksuelle, som skal finde sig i, at Islamisk Trossamfund promoverer imamer, der åbenlyst går ind for vold og drab på dem.

Heldigvis er der andre gode muslimske kræfter, som vi allerede samarbejder godt med, og jeg er glad for, at et flertal i Borgerrepræsentationen har trukket en streg i sandet og sagt fra over for de imamer, der udelukkende er ude på at skabe had og splid i vores samfund.