Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

»Islam forsøger at gøre magt til ret«

»Jeg er muslim og vil personligt mene, at bevægelsen har valgt sine ord med omhu, lige præcis nok til, at der ikke kan argumenteres for, at truslerne er af fysisk art.«

07debLatifaLjørring.jpg
Latifa Ljørring, byrådsmedlem (V), Greve. Fold sammen
Læs mere

I DR2s Deadline 4. januar, mente komikeren Omar Marzouk, at højrefløjen benytter sig af et martyrium og en offerrolle, hver gang fundamentalister truer dem på liv eller helbred.

Er det det, man kalder hård og kontant debat?

»De er nogen kyllinger, de DFer, og har det hele i munden. Kom tilbage og kæmp, din kujon,« skriver Omar Marzouk på Facebook

»Du har fuld ret til at mene, hvad fuck du vil. Jeg vil mene, at du putter din fucking religiøse sutteklud i munden igen og holder din fede kæft,« siger Firoozeh Bazrafkan i en video.

Skal vi ikke alle fastslå, at ytringsfrihed ikke skal handle om at ytre sig, »bare fordi man kan«.

Ytringsfriheden er ikke en rettighed eller et »redskab«, som folk har kæmpet for med tanken på, hvor vigtigt det er for folket at få rettigheden til at ytre sig »bare fordi man kan«, men fordi man ved, hvorfor man kan og med hvilket formål.

Det er ganske sørgeligt, at en vigtig sag, der involverer trusler, får tv-tid på så konfrontatorisk vis, og det, som burde have været det retoriske omdrejningspunkt, endnu en gang fortaber sig i tågerne af det, som efterhånden er det mest kendetegnende ved kvaliteten af dansk debatkultur, det være sig på BT, Ekstra Bladets Nationen eller Facebook.

Hvorfor ikke benytte sig af, at der faktisk findes fakta? At islam er en religion, der gør magt til ret. Derfor er der et belæg for at kigge nærmere på bevægelsen Kaldet til Islam’s metoder. De har lagt en video på YouTube 9. december, der nedkalder Allahs straf over DF-politikeren Tina Petersen.

Sidste år afslørede TV2, at ledende medlemmer af Kaldet Til Islam bliver undervist af den yderliggående Omar Bakri via internettet, hvor der også bliver diskuteret kidnapning af og mord på »vantro«.

Gennem Kaldet til Islam’s demonstration sidste år, blev tegneren Kurt Westergaard markeret som »et mål« for trusler, som det skulle vise sig var ganske reelle.

Jeg tvivler på, at Kurt Westergaard ligesom Deadline-journalist Jacob Rosenkrands, vil bruge ord som at »lave sjov«, og det ser heller ikke ud til, at Kurt Westergaard har den største lyst til at følge Omar Marzouks ord om »at blive og kæmpe«. Nej, han er nok »gået under jorden« efter den omgang.

Hvad der gælder i denne sag er, at der er rigelig med substans i Kaldet til Islam’s tidligere ageren med trusler og vilje blandt deres disciple til at føre disse ud i livet.

Hvorvidt man gerne vil være naiv og påstå, at videoen fra Kaldet til Islam ikke indeholder et reelt trusselsbillede, må man selv om at vurdere. Jeg er muslim og vil personligt mene, at bevægelsen har valgt sine ord med omhu, lige præcis nok til, at der ikke kan argumenteres for, at truslerne er af fysisk art. Naiviteten kommer ind i billedet, hvis man vil afvise, at religiøse islamister udmærket ved, hvad det underliggende budskab er.

Men suk, det essentielle i denne og mange andre debatter drukner efterhånden i ønsket om at generalisere om andres motiver og bevæggrunde, hvor fakta og argumentation har det med at blive noget sekundært.

Sørgeligt at verden bliver stadigt mindre modtagelig for rationalitet og sund fornuft!