Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Intet problem

Claes Kastholm Hansen: Det hører til den elementære udenadslæren for nye ministre, hvis viden om metieren ikke vil slå verden med forbavselse og beundring, at hvis en pinlig sag dukker op, skal de bare svare, at de har fuld tillid til den institution, sagen vedrører.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Groft sagt noterer med fornøjelse, at videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen allerede har lært lektien og modtager meddelelsen om, at universiteterne forærer eksamener væk for at sikre pengestrømmen, med stoisk ro og en forsikring om, at hun har fuld tillid til universiteternes ledelser.
En række højt anerkendte professorer med bl.a. Per Øhrgaard i spidsen påpegede allerede for en del år siden, at taxameterprincippet, der belønner universiteterne pr. produceret kandidat, som om der var tale om lørdagskyllinger, har katastrofale konsekvenser for læreanstalternes faglige niveau, men disse professorer blev hånligt afvist og nærmest behandlet som landsforrædere af den daværende minister og universiteternes ledelser. I forbindelse med ministerrokaden undrede Groft sagt sig over udnævnelsen af den uerfarne Charlotte Sahl-Madsen. Havde vi kendt hendes CV mere grundigt dengang, ville vi straks have indset, at hun besidder helt oplagte kvalifikationer som politiker. Hun har nemlig i lighed med mange folketingsmedlemmer aldrig gennemført en uddannelse.