Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Indvandringen har sin pris

Foto: Thomas Lekfeldt og Søren Bidstrup. Fold sammen
Læs mere

Jeg er vant til, at folk uden skelen til sprog, kultur og sammenhængskraft efterlyser indvandring i ét væk. Således også Tom Jensen i en blog her på B.dk. Danmark er et land af en sådan størrelse, at det ganske enkelt er uansvarligt og respektløst over for de tidligere, nuværende og kommende generationer at åbne døren på vid gab.

Naturligvis skal Danmark kunne tiltrække de allerdygtigste udlændinge til Danmark. Derfor bør beløbsordningen målrettes yderligere, så vi understreger, at kun de dygtigste udlændinge kan komme til Danmark. Ellers ender vi i en situation, hvor højtuddannede danskere presses af billigere udenlandsk arbejdskraft.

Det er imidlertid ikke kun de højtuddannede, der rammes. Det så vi fx med Green Card-ordningen. En undersøgelse i 2016 viste, at 54 pct. af folk på ordningen arbejdede som ufaglærte. Glædeligt, at den ordning er afskaffet.

Og så er vi ved at skabe nye parallelsamfund. Denne gang hvor højtuddannede udlændinge ikke lærer dansk, men ønsker at indrette sig i engelsktalende parallelsamfund.

Og så er der økonomien. I 2008 slog Nationalbanken fast, at kun enlige mænd og kvinder, som kommer til Danmark efter endt uddannelse, hele tiden er i arbejde og forlader Danmark igen før pensionsalderen, bidrager positivt til dansk økonomi.

Det er blot nogle af de overvejelser, Tom Jensen bør gøre sig, inden han ukritisk lovpriser indvandringen.

Martin Henriksen (MF) er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.