Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Hvor er den modige og normale mand, som tør et forhold?

»Derfor er mit nytårsønske til alle singler, som har det lige som undertegnede, at de skal komme ud af busken og turde stole på, at vi vil hinanden det bedste.«

Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Sidder og funderer over, hvorfor jeg sad alene hjemme nytårsaften. Jeg blev skilt for et år siden. Jeg er udadvendt og går gerne i byen – elsker at danse og taler med mange forskellige mennesker.

Jeg går ikke i byen for at score, men for at have en god oplevelse. Selvfølgelig håber jeg, at jeg en dag møder en ligesindet, som også er helt normal, som opfører sig ordentligt over for andre, som er interesseret/interessant, og som har lyst til et forhold.

Der er ca. 1.6 mio. singler i Danmark, det svarer til, at ca. 37 pct. af samtlige voksne er enlige. Tallet er steget de sidste årtier, og selvom der er mange voksne, som bevidst har valgt at leve på den måde, tror jeg stadig, at der er en gruppe, som har det lige som jeg.

Som gerne vil tosomheden, måske ikke i den traditionelle form, som vores forældre levede i, men hvor man alligevel tør og ønsker samværet med en anden person i medgang og modgang, som man siger.

Der findes flere websides, bl.a Tinder, med mange brugere. Jeg har en veninde, som de sidste fire måneder har datet 10-12 mænd udvalgt alene på deres udseende. Hun har fået masser af interesse indtil første gang, de havde sex, derefter er interessen fra mandens side hurtigt aftaget til ikke-eksisterende.

Både hun og de har mødtes og skrevet med flere af modsatte køn på samme tid for at være klar til næste erobring, hvis det ikke lige gik med dagens »udvalgte«.

Jeg er så tilpas gammeldags, at jeg har behov for at tale med og for at se en mand i øjnene, inden jeg kan danne mig et indtryk af ham og blive interesseret i ham. Derfor er Tinder ikke noget for mig. Tilbage er så at gå ud i den virkelige verden og møde dem, de mærkelige og uforudsigelige hankønsvæsener.

Som skrevet har jeg praktiseret den strategi de sidste 12 måneder uden det store held. Måske er jeg blevet gammel og er ikke helt så skarp som tidligere i udvælgelsesfasen. Til gengæld er det meget klart gået op for mig, at halvdelen af de mænd, jeg møder i byen, er i forhold og bare vil have lidt sjov – ikke interesseret!

Andre er interessante og sjove at være sammen med. De har lyst til at være i et forhold, men evner det alligevel ikke. Man må endelig ikke blive forelsket i dem – de har det for godt, som de har det – på 12. år. Synd for dem!

Hvor er den normale, selvstændige og måske i disse tider modige mand, som på godt og ondt tør livet i et forhold?

Tør man ikke stole på andre, er man(d) bange for at blive såret, og er det kendte, men utilstrækkelige at foretrække? Så har jeg lige selv givet svaret på, hvorfor det er så svært at finde en mand. De hænger simpelthen ikke på træerne, men jeg tror på, at der stadig findes nogle.

Derfor er mit nytårsønske til alle singler, som har det lige som undertegnede, at de skal komme ud af busken og turde stole på, at vi vil hinanden det bedste.

PRIVATFOTO: Marianne Sandvik Fold sammen
Læs mere