Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Hvem er besat af kvindekrop og -køn?

»Jeg tænker f.eks. på alle de mænd, der har travlt med at kommentere kvinders kønsspecifikke attributter og fortælle dem, at 'de er for grimme til at blive voldtaget'.«

Néné La Beet. Foto: Johan Biilmann
Læs mere
Fold sammen

Anne Sophia Hermansen (ASH) skriver i sin kommentar i Berlingske Søndag 12. juni, at de seneste års feminismedebat mest har handlet om kvindekroppen. Men hun nævner overhovedet ikke voldtægt, som vi ellers har talt en del om – heldigvis.

Udover voldtægt har det meste af den feminismedebat, jeg har set, handlet om øremærket barsel og kvinder i ledelsen. Det nævner ASH heller ikke.

Hun mener at kunne iagttage, at feminister før har kæmpet for at blive frisat fra kønnet, men nu i stedet er besat af det. Men hvem er det egentlig, der er så besat af kvindekønnet? Jeg tænker f.eks. på alle de mænd, der har travlt med at kommentere kvinders kønsspecifikke attributter og fortælle dem, at »de er for grimme til at blive voldtaget«.

Anne Sophia Hermansen opstiller en række falske modsætninger.

• Mænds sæd vurderet i offentligheden. Modsætningen til menstruation er falsk. Hvor mange kvinder har påberåbt sig retten til at tvære brugte menstruationsbind i hovedet på uskyldige mænd? Var der mon ikke tale om en sober bog om menstruation, der indeholdt to sider om friblødning?

• Bar overkrop i supermarkedet. Den ret har mænd allerede, så hvorfor kæmpe for den? Det er ikke en modsætning til amning af sultne babyer på cafe.

• Barbere boller. Den diskussion handler om, at porno mestendels viser kvinder med barberet skræv. Og bekymringen går på, at unge piger tror, at de er nødt til at barbere sig for at være »normale«. Det venter vi med at tale om, til ASH får en datter i den alder.

• DR2s Deadline om penisforstørrelse. Hvor mange Deadline har der været om brystforstørrelser?

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Så skriver ASH – jeg strammer lige lidt, det må man godt på Berlingske – at verden ville være et frygteligt sted, hvis mænd opførte sig som kvinder. Okay, et sted, hvor der blev talt mere om nære ting måske, men også et sted med mindre kriminalitet, færre trafikulykker, færre ødelagte familier. Men det er selvfølgelig småting i forhold til at blive belemret med menstruation og amning.

Feminisme-debatten har et overnaturligt fokus på biologi og krop? Med hensyn til barsel, så har det jo lidt med biologi og krop at gøre. Men mest med politik og – især – signalpolitik. Alle de skingre skindebatter dækker for vigtigere emner, der har med reel ligestilling at gøre.

For en antifeminist er det jo ærgerligt, at f.eks. McKinsey har dokumenteret, at det går bedst for virksomheder med diversitet i ledelsen. Og at det er svært at få øje på taberen ved øremærket barsel. I stedet for de diskussioner, råber man i ekkokammeret, at kussomater og friblødning er sk*** klamt!

Ifølge ASH dyrker feminister narcissistisk grænseoverskridelse. Men jeg synes nu, det er kvinders grænser, der overskrides, når de først skal voldtages og dernæst påduttes skyld på grund af beruselse eller fræk dans. Skal gramses på nytårsaften. Eller stå model til spaltevis af kønsbaseret tilsvining i medierne.

Tilbage til Deadline. Deadline har fire værter. tre hvide mænd, én blå kvinde.

Når der er kvinder i studiet, skal der absolut diskuteres køn, skriver ASH. Men måske er det omvendt: Hver gang det skal handle om køn, bliver kvinderne (endelig) inviteret i studiet.

Jeg vil da gerne i Deadline og udtale mig om Vigtige Ting. Men hvis jeg nogensinde bliver inviteret derind, bliver det for at forsvare dette debatindlæg.