Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Hvad har vi gjort for at fortjene Carlsberg Byen?

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg græmmer mig inderligt over den systematiske ødelæggelse af Carlsberg-grunden: Skønne gamle træer og bygninger er blevet hevet op med rode og jævnet med jorden for at give plads til nyt!

Hvis det nye så bare var smukt og æstetisk, men det er virkelig trist, hvordan massive, mørke bygninger og det fuldstændig overdimensionerede Bohrs Tårn har indtaget området på bekostning af en slags rekreativt areal med ro og charme. Og det hjælper ikke at forsøge at bøde på al betonen med spredte grimme, hårdføre, livløse, marehalmsagtige planter.

De få tilbageværende gamle bygninger samt en pæn gammel boligkarré uden for området på Vesterfælledvej drukner fuldstændig i helhedsbilledet, da man tilsyneladende har valgt at ignorere al æstetik og alle størrelsesforhold i forhippelsen på at bygge højere og større! Og ni høje tårne skal det blive til.

Selv stien langs banen forbi orangeriet er det med stor dygtighed lykkedes at ødelægge med et ultra trist udseende. Hvorfor bygge ganske uden hensyntagen til helhedsbilledet? Fair nok at grunden skal udnyttes, men til en vis grænse! Og alt imens man dækker Carlsberg-grunden til med beton, bruger man bunker af penge på stormflodssikring i andre dele af København.

Ikke så sært, at vi får stadigt flere problemer med oversvømmelser, når vi fælder alle de gamle, store træer og dækker alt til med beton. En virkelig trist udvikling for vores smukke København. Og at arkitektfirmaet Entasis i 2009 fik prisen for verdens bedste masterplan for (ødelæggelsen af) området er mig fuldstændig ubegribelig.