Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Hold jer væk fra min penis

»Fordi en tradition virker uforståelig for majoriteten, er den ikke barbarisk af natur.«

Mazdak Mohammadi Louyeh Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er muslim, og min penis er omskåret. Den er sund, rask og effektiv og er kun interessant, fordi jeg er muslim. Omskæringsdebatten har tvunget mig og min penis ud i offentligheden. Den har udstillet min penis som lemlæstet og offer for barbari og religiøs vold. Ingen har spurgt mig eller min penis, hvad vi føler.

Mange ser omskæringsritualet som en negation af danskheden. Man har glemt, at omskæring er teologisk forbundet i kristendommen, da selve Jesus blev omskåret på jødisk vis. Man langer ud efter muslimer og dermed de danske jøder, som historisk har været en del af Danmark siden 1600-tallet.

Der er ikke videnskabelig evidens for, at drengeomskæring – i modsætning til omskæring af kvinder – skulle føre til seksuelle problemer. Dette er senest vist i et sammenfattende studie publiceret i Danish Medical Journal. Ydermere har forskere som Morten Frisch, der har gjort sig bredt bemærket i debatten, publiceret besynderlig forhudsforskning, herunder studier, hvor mænd, som havde penisproblemer før omskæring, udgjorde majoriteten. Studiet konkluderer derfor helt som forventet: Ikke-medicinsk drengeomskæring fører til seksuelle problemer.

Et andet eksempel er Helmuth Nyborg, tidligere professor emeritus og dr.phil., som ud fra evolutionsbiologien argumenterer, at muslimer er genetisk disponeret til at skabe ulykke i Danmark. At ingen seriøse forskere med kendskab til området er enige med Morten Frisch og Helmuth Nyborg er en mindre detalje i strømmen af postfaktuelle fortællinger. Det er ligegyldigt, om danske forskere blander personlige holdninger med videnskabelige fejlslutninger. Når blot majoriteten får bekræftet sine forudindtagede holdninger.

Jeg er født og opvokset i Danmark og københavner ind til benet. Jeg føler mig ikke dansk, når man vil fratage mig og mine en tradition og religiøs-kulturel identitetsmarkør, der strækker sig flere tusind år tilbage.

Forskning viser, at risikoen for komplikationer øges, når man omskæres i en sen alder under usikre forhold. Et forbud vil føre til flere komplikationer, kriminalisering af og dårlig trivsel for minoritetsdanskerne.

Vi befinder os i en periode, hvor FNs menneskerettigheder bøjes og tilpasses og herfra opfinder man sit eget juridiske rationale. FN anbefaler netop med afsæt i menneskerettigheder, at Danmark ikke indfører et forbud mod ikke-medicinsk drengeomskæring.

Hvis vi vil værne om fællesskabet, må vi lade videnskaben tale og lade forskere, der ikke har følelser og personlige holdninger i klemme, skabe grundlaget for det samfund, som vi ønsker os. Fordi en tradition virker uforståelig for majoriteten, er den ikke barbarisk af natur. Eksklusion og kriminalisering af minoriteter har aldrig ført noget godt med sig.

  • Mazdak Mohammadi Louyeh er BA i filosofi og studerer MSc. International Security and Law.