Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Hjemmesiden virker – resultatløn til rektor

»Dette er usurpation. Det er at gøre skatteyderne til grin for vore egne penge!«

Stig Wørmer Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I lang tid har der været diskussion om de offentlige lederes resultatlønstillæg. En modig politimester fra Østjylland har udtalt, at han ikke skulle have resultatløn for at gøre sit arbejde godt.

Den indstilling deles ikke af andre ledere: Hvorfor ikke få en ekstra bid af kagen, når Folketinget via skatteyderne gør det muligt? Ja, når alle rager til sig, hvorfor skal vi så holde os tilbage?

Skats direktør frasiger sig bonus efter skandaleår

Af fagbladet Gymnasieskolen, der ikke er kendt for at vove pelsen, da rektorerne er med i samme »fagforening«, fremgår det blandt andet, at rektorerne slet ikke har noget imod de ekstra tillæg oven i lønnen.

En Jesper Vilbrad, som er formand for Gymnasieskolernes Lederforening og selv rektor, udtaler på spørgsmålet om kontrakterne (dvs. de ekstra penge, skatteyderne skal betale for disse offentlige ledere udover deres normale lederløn):

»Jeg oplever også, at bestyrelserne (gymnasiebestyrelserne) overordnet set betragter kontrakten som en skolekontrakt, der beskriver mål og visioner for skolen. Dermed kan kontrakterne også gøre det tydeligere for lærerne (!), hvad ledelsen arbejder efter.«

Disse visionære ord må slå enhver kandidat i argumentationsanalyse helt ud af banen. Lærerne på Svendborg Gymnasium kan således ikke modtage tydelige signaler om, hvad ledelsen arbejder efter, uden at samme øverste leder skal have ekstra løn. Interessant og sigende.

I samme nummer af Gymnasieskolen fremgår det, at en rektor har som mål at forbedre skolens hjemmeside »særligt med henblik på at give eksterne brugere lettere adgang« (bemærk det fine ord »eksterne«).

Da dette punkt evalueres året efter, vurderer denne gymnasieskoles bestyrelse, at »skolens hjemmeside snart er færdig«, og blandt andet derfor modtager rektor 100 procent af resultatlønnen, dvs. normalt 100.000 kroner oven i den almindelige rektorløn. Det er jo bare skatteyderpenge, så hvorfor ikke?

Kære regering og folketing: Tag nu og sæt Moderniseringsstyrelsen og alle andre, der misbruger skatteydernes penge til fordel for den nye klasse i Den Moderne Enevældes tid, på plads.

Dette er usurpation. Det er at gøre skatteyderne til grin for vore egne penge!

Tillid er godt – måling er bedre

Måske er alt håb ladt ude hos magtpartierne Socialdemokratiet og Venstre, men kunne vi ikke høre bare lidt vovsebjæf fra en enkelt frækkert fra de Konservative og Liberal Alliance, Enhedslisten (selv om der ikke her lugter af rød-grøn klassekamp) og måske Dansk Folkeparti, hvis der er stemmer i det, mens de små verdensfrelserpartier i stedet ordner problemerne langt borte fra vores grænser.

Eller er det allerede kommet så langt, at Moderniseringsstyrelsen bestemmer alt?

Det skriger jo til himlen.