Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Hizb ut-Tahrir forgifter ungdommen og opildner til kamp mod demokratiet

Åbent brev til Pelle Dragsted, folketingsmedlem for Enhedslisten: Du har et ansvar for at fortælle dem, at Hizb ut-Tahrir er den sande modstander.

Hizb-ut-Tahrir blev i weekenden mødt af flere demonstrationer på Nørrebro.Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære Pelle Dragsted,

Hizb ut-Tahrir har igen (søndag 6. november) holdt stormøde på Nørrebro. Sidste gang det skete glimrede det meste af venstrefløjen ved sit fravær. Mens islamisterne mønstrede næsten tusinde smukke, unge mennesker, kunne moddemonstrationen dengang kun samle 20-30 mand. De fleste var fra højrefløjen.

Denne gang var venstrefløjen repræsenteret. Ikke fordi den havde organiseret en fælles demonstration mod den anti-demokratiske propaganda, som Hizb ut-Tahrir fylder i hovedet på de unge mennesker. I stedet var den »aktivistiske« del – den, der stemmer på Enhedslisten og sympatiserer med Antifascistisk Aktion – mødt op for at kaste æg mod en forkølet samling vindjakker fra Pegida: »Antifascistisk Aktion. Pediga/For Frihed demonstrerer lige nu ved Korsgade mod Hizb ut-Tahrir. Kom og vis at Nørrebro ikke er et sted for nationalistiske racister. Spred ordet,« skrev de ud søndag.

Ironien i at en såkaldt »antifascistisk« bevægelse forhindrer fredelige folk i at demonstrere mod fascismen er ikke til at tage fejl af.

Det er ikke første gang, at begivenhederne forløber således, men det er lige tosset hver gang. En politisk gruppering samles midt i venstrefløjens kerneland – Nørrebro – for at kæmpe for religiøs kontrol over kvinders kroppe og mod homoseksuelles rettigheder. Og igen kan pressen fortælle, hvordan venstrefløjen stod på den forkerte side.

Det er selvfølgelig ikke kun Enhedslisten, der har skylden. Men det er trods alt jer, der har den aktivistiske motor. Socialdemokrater og SFere kan altid finde en kop kaffe og en dårlig undskyldning, når der er brug for, at nogen går på gaden. Sådan er det ikke i Ø. I stiller med flere hundrede mand, hvis bare en kugleskør idiot med Messias-kompleks får den idé, at han vil vade ned gennem Nørrebrogade med et kors på ryggen.

Hvordan kan det så knibe så meget med at yde islamismen modspil? Hver gang vi spørger, svarer du det samme:

»Vi har gennem tiden en lang række vedtagelser fra vores årsmøder, der klart siger, at det er venstrefløjens opgave at bekæmpe antidemokratisk totalitær tankegang. Uanset om den kommer fra højrefløjen eller fra religioner, herunder politiske islamister,« sagde du eksempelvis i Berlingske i 2013.

Problemet er bare, at medlemmer af Enhedslisten er ligeså lidt til stede i kampen mod politisk islam nu, som I var i 2013. Når du undskylder jeres fravær med støvede resolutioner fra årsmødet, så lyder du sgu’ som en socialdemokrat, Pelle.

Vi ved godt, at du ikke har meget til overs for mennesker, der kaster med æg mod fredelige mennesker. Vi anklager dig ikke for at sympatisere med deres handlinger. Men de er en del af dit bagland. Du har et ansvar for at fortælle dem, at Hizb ut-Tahrir er den sande modstander. De forgifter ungdommen i blokkene, de opildner til kamp mod demokratiet, mod mangfoldigheden og mod friheden. Islamismen er den farligste højrestrømning i Danmark, fordi den kan mobilisere ungdommen på en måde, som de halvskaldede racister nede i SIAD kun kan drømme om.

Derfor er det dybt tragisk, når Enhedslistens græsrødder agerer nyttige idioter og endda tæskehold for dem.

I sidste ende er det er dig, Pelle, der fremstår utroværdig, næste gang du går i pressen for at fortælle, hvor meget du vil bekæmpe islamisme. For selvom du vil sige, at du intet har at gøre med de mennesker, der kastede æg, så viser du det ikke. Du kan ikke sige, at du selv var tilstede ved en demonstration mod Hizb ut-Tahrir, og du går ikke aggressivt i rette med de dele af dit bagland, som hylder den slags opførsel.

Det bekymrer os, for vi har brug for dig Pelle. Du er en af vor generations stærkeste stemmer. Du er pragmatisk, du har set din egen fortid i øjnene, og du har nærmest på egen hånd trukket dit parti ud af glemslen. Det er ikke mindst takket være dig, at Enhedslisten i dag er dagsordensættende og en evig torn i øjet på os, hver gang vi forsøger at trække lidt mod højre.

Måske netop derfor bliver du nødt til at tage et opgør med slangerne i din egen baghave. Du bliver nødt til at gå i rette med dem i debatten. Du bliver nødt til at gå foran for at skabe begejstring for kampen mod politisk islam hos de mennesker, som ser op til dig.

De vil nemlig skide os klasseforrædere i SF og Socialdemokratiet et stykke.

De allerkærligste hilsner,
Leif Donbæk
Jurist og SF’er
og Casper Gronemann
Journalist og socialdemokrat