Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kommentatorer Abonnement

Hæv fribeløbet og få flere unge ind i politik

Da jeg for en måned siden blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation, var det først og fremmest glæde, der ramte mig. Glæde og spænding over, at min store drøm var gået i opfyldelse. Da posterne var blevet fordelt, blev jeg dog ramt af en helt ny problemstilling – og en, jeg slet ikke havde forestillet mig ville blive aktuel. Jeg er nemlig studerende, og med min nye post som medlem af Københavns Borgerrepræsentation og et enkelt stående udvalg, kommer jeg til at tjene for meget ved siden af min SU. I 2022 er jeg derfor nødt til at vælge min SU fra i 3 måneder.

»Derfor kan vi starte med at give dispensationer til studerende, der varetager et politisk hverv, så de i det mindste ikke bliver straffet på pengepungen ved at tage et politisk ansvar på sig. Det tror jeg kan være med til at give endnu flere unge lyst til at stille op i politik,« skriver Cille Hald Egholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger