Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Gid Israels venner vil fægte med åben pande

Fathi El-Abed: Når en ledende journalist på Berlingske som Tom Jensen og en af de fremmeste kommentatorer i avisen Henrik Dahl vælger at kopiere, hvad andre har beskyldt mig for, så står det klart for enhver, at selv et seriøst dagblad som Berlingske kan falde i grøften, når en personlig hetz på et løst grundlag sættes i gang på baggrund af, hvad der ytres af andre på min Facebook-profil, og som jeg først senere er blevet vidende om.

Fathi El-Abed, Dansk Palæstinensisk Venskabsforening Fold sammen
Læs mere
Foto: benita marcussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvfølgelig tager jeg afstand fra enhver forherligelse, positiv omtale eller beundring af Hitler, nazismen og forbrydelser begået mod jøder og andre under Anden Verdenskrig. Jeg finder tilmed sådanne ytringer forkastelige, uansvarlige og skadelige for enhver saglig og konstruktiv debat omkring en så svær konflikt som Palæstina-spørgsmålet. Også og især når det går hedt til som i disse dage, hvor et omfattende israelsk overgreb mod den palæstinensiske civilbefolkning er i fuld gang.

På intet tidspunkt har jeg villet bruge tid på den sag for ikke at aflede opmærksomheden fra kernen i problemet: Israels besættelse og undertrykkelse af et helt folk. Og på intet tidspunkt havde jeg i sinde at svare på BT og Den Korte Avis, hvor den første er kendt for sin tvivlsomme journalistik og den sidste er kendt for de to indehavere, Ralf Pittelkow og Karen Jespersen, som tilhører kredsen af den omfattende anti-muslimske klub i Danmark.

Men jeg er forbavset over, at især en ledende journalist på Berlingske kunne finde på at skrive et blogindlæg – et rodet et af slagsen – hvor han skyder med spredehagl mod alt og alle. Ja, der findes meget og mange at kritisere for deres retorik. Og jeg skal være den første til at indrømme den kendsgerning, at jeg er meget kritisk over for staten Israels ugerninger. Især når det er klart for de fleste, at konflikten ensidigt dækkes til fordel for Israel.

Det er et faktum, at jeg aldrig nogen sinde har blandet tingene sammen ved at gå efter jøder eller jødedommen som religion. Og jeg har altid taget kraftig afstand fra enhver form for antipati mod alt jødisk.

Men jeg har altid – efter bedste evne – forsøgt at tale palæstinensernes sag, og det vil jeg blive ved, så længe det er nødvendigt. Jeg er en af de få, der taler palæstinensernes retfærdige sag over for offentligheden midt i et hav af Israels venner i Danmark.

Mit håb er, at Israels venner vil fægte med åben pande i stedet for at køre de sædvanlige hetze mod alle, der taler dem imod. Og måske skylder de alle os andre et svar på, om Israel er hævet over international lov, og om palæstinenserne kan være andet end terrorister, uanset om de bruger de diplomatiske midler eller den berettigede væbnede modstand for at nå frem til en to-statsløsning der kan sikre især palæstinenserne en retfærdig fred og begge folk en fredelig sameksistens.