Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Fri os fra valg i utide

Foto: Nils Meilvang

Jeg håber ikke, der kommer et valg i den nærmeste fremtid. Jeg aner ikke, hvem jeg skal stemme på.

På venstre fløj har vi Alternativet, der ledes af en kaospilot og partiets politik bærer præg heraf. Så er der Enhedslisten, der er rester fra en leninistisk, stalinistisk og kommunistisk tankegang. Jeg bryder mig ikke om nogen af de idelogier.

Socialistisk Folkeparti er vel egentlig et Enhedslisten i en »light« udgave. Socialdemokratiet står til, i meningsmålinger, at vinde næste valg. Når man hører partiets kandidater, er der ikke meget håb om, at partiet vil kunne danne en flertalsregering. Det ender nok som med socialdemokratiske mindretalsregeringer i forrige århundrede. Det var ikke nogen succes.

Det Radikale Venstre. Var der ikke en eller anden, der kommenterede partiets politik med: »Er der ikke en voksen til stede?« Så krydser vi midten af det politiske spektrum. Hvem er tættest på midten? Det kan jeg ikke finde ud af. Lad mig antage, at det er Det Konservative Folkeparti, der er rigtig god til at mene én ting og gøre det modsatte.

Venstre har givet os en formidabel statsminister, men hvis partiet taber næste valg, er der en risiko for, at partiet skifter formand til den politiker, der er årsag til problemerne med Skat. Liberal Alliance har mange spændende politikere, bortset fra partiets formand. Dansk Folkeparti. Hvis »at løbe fra sit politiske ansvar« var en olympisk disciplin, skulle DF stille op. De ville sikkert få en medalje.

Så kære politikere. Udskriv venligst ikke valg i utide. Jeg har et behov for at vente, se, høre og læse.