Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Fri os for højhusslum i København

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er det for en naturlov, som får Berlingskes lederskribent 20. juni til at konkludere, at den store efterspørgsel efter boliger i København skal resultere i endnu mere højhusbyggeri?

Nu ved vi læsere jo ikke, om skribenten selv har prøvet at bo i et højhus. Men vær forvisset om, at det ikke er lykken – hverken for børn eller voksne.

Når hertil lægges, at højhuse er både æstetisk og arkitektonisk ødelæggende for det ellers dejlige københavnske miljø, er naturloven snarere, at København absolut ikke skal plastres til med flere højhuse.

For en sjælden gangs skyld er der grund til at støtte op om teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), som heller ikke synes, at højhuse hører hjemme i København.

Og det synes Kabell ikke, selvom lederskribenten ellers kommer med et argument om, at uden flere højhuse bliver boligpriserne så høje, at ansatte i den offentlige sektor ikke har råd til at bo i byen.

Men sikke da også en gang vås!

Privatansattes andel af beboerne i København udgør langt under halvdelen, så der er langt igen. Og med regeringens udflytning af stadigt flere dele af centraladministrationen, vil der heller ikke være behov for så mange boliger til offentligt ansatte.

Så nej, lederskribent, lad os i stedet kæmpe for, at København bevarer sit særpræg med forholdsvis lave bygninger og ikke bliver til højhusslum.