Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Folkekirken er andet end religion

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Ateistisk forening slår på tromme for en afskaffelse af folkekirken (Berlingske 28. februar). Man ønsker mere religionsfrihed og en ligestilling af alle religioner.

Hermed røber man desværre en alvorlig mangel på tæft for historien og en naivitet, der ikke står tilbage for den, man finder hos fromme religiøse, der aldrig har lært om Darwin.

Vort nuværende civilsamfund står på skuldrene af et Europa, der med næb og kløer har måttet kæmpe imod overtagelse fra arabere, tyrker og berbere. På godt og ondt har vi i dag en religion, der har tilpasset sig moderniteten, og man skal ikke tro, at der vil komme mere religionsfrihed ved at afskaffe folkekirken.

Argumentet er ganske analogt til det, der under den kolde krig talte for afskaffelse af NATO med de grunde, at det begrænsede vor frihed og pålagde os våbenudgifter.

Folkekirken handler ikke kun om religion. Det er også en folkelig organisation, der står vagt om vort frie samfunds sammenhold. Ateisterne har intet at sætte i stedet. Skulle en anden religion sætte sig i lederstolen – hvad foreløbig intet tyder på, at den ikke ad åre vil gøre – kan vi glemme alt om religionsfrihed.

At betale til folkekirken er analogt med at betale til NATO og brandforsikringen. En udgift, ja – men intet i forhold til det, der vil følge af fremmede religioners magtovertagelse.

Vibeke Juulsen, Kroparken 1, 3500 Værløse