Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Flyt alle asylcentre til Grønland

Foto: Jens V. Nielsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiet har de sidste par måneder flere gange givet udtryk for, at det gælder om at holde antallet af nye asylansøgere så lavt som muligt. Inspireret af dette har jeg et forslag til, hvordan antallet af nye asylansøgere til Danmark kan reduceres. Forslaget kan med lidt god vilje gennemføres, da DF, S, de Konservative samt to grønlandske medlemmer i alt har 91 mandater i Folketinget, dvs. et flertal. Da de Konservative er medlemmer af regeringen, kunne regeringen fritstille folketingsmedlemmerne i regeringen ved en sådan afstemning.

Mit forslag er, at alle asylcentre, udrejsecentre etc. i Danmark flyttes til Nuuk, som har ca. 17.000 indbyggere, og al asylbehandling etc. foretages i et stort nybygget asylcenter et par km uden for Nuuk. Der etableres en lejr ved Midtjyllands Lufthavn og evt. Roskilde Lufthavn, hvor asylansøgere kan registreres og eventuelt overnatte, før de flyves til Nuuk. Den første grundige politiafhøring foretages i Nuuk.

Det nye center i Nuuk skal have plads til 5.000-10.000 mennesker og bygges i trækassetter lavet i EU. Dette kan gøres relativt hurtigt og stå færdigt i sommerhalvåret 2018, selvom der kun kan bygges i Grønland i sommerhalvåret.

Det færdige center vil give beskæftigelse til måske op til 500 grønlændere, men en forøgelse af bloktilskuddet på f.eks. en mia. kr. (ca. 18.000 kr. pr. grønlænder) er nok også nødvendigt. Dette er for øvrigt ganske rimeligt, da selvstyret er udfordret af meget store sociale problemer og infrastrukturudbygninger, selvom de pt. får 3,6 mia. kr. per år i støtte.

Da asylansøgere ikke kan ansøge om asyl i Grønland, har Grønland og dermed selvstyret ingen risiko ved forslaget, men kun en økonomisk gevinst.

Ikke i strid med konventioner

Vi ved, at vores sydlige grænsekontrol nok ikke får lov til at fortsætte meget længere end de næste 6-12 måneder, og dermed mister Danmark al kontrol ved grænsen.

Ifølge forskellige målinger ønsker et meget stort flertal af danskere en kraftig formindskelse af indvandring og flygtninge fra Afrika og Mellemøsten, da disse personer tilpasser sig så dårligt til det danske samfund, som de gør, og er en stor voksende byrde for vores velfærdssamfund og tryghed i samfundet.

Det skal her bemærkes, at forslaget ikke strider mod nogen flygtningekonvention overhovedet, idet Grønland er en del af Rigsfællesskabet. Danmark har derudover retsforbehold over for EU-regler. Når centret er færdigt i Nuuk, kan den danske grænsekontrol i alle tilfælde ophæves, og vi kan bruge de frigjorte politibetjente til bekæmpelse af f.eks. kriminalitet.

På den korte bane vil forslaget være en fordyrelse, men på lang sigt vil staten spare adskillige milliarder kr. om året.

Umiddelbart efter vedtagelse af forslaget skal der igangsættes en grundig oplysningskampagne i flygtningenes oprindelseslande.