Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Flere hænder her og nu

Jeg er rystet over vores system, der i den grad kører på pum perne, hvad ansvarlighed og respekt for patienter og pårørende angår.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et opråb til de ansvarlige for vores hospitalsvæsen: Hvor er hænderne/ den nødvendige pleje/ omsorg/ genoptræning til alvorligt syge patienter efter en hård operation med efterfølgende krise?

7. oktober gennemgik min bror en stor hjerteoperation på Rigshospitalet og fik en ny hjerteklap mm. Efter operationen var det nødvendigt at holde ham i kunstig koma i otte dage. Da han langsomt begyndte at komme til bevidsthed, fik han »intensiv delirium« og var meget urolig.

Sophie Løhde, dit ministerium er en katastrofe

16. oktober blev min bror flyttet fra intensiv- til hjerteafdelingen. Samme dag, da hans kone og jeg besøgte ham, blev vi dybt chokerede og stærkt bekymrede. Min bror havde stadig delirium og var meget urolig – han ville ud af sengen med div. slanger på sig. Vi havde svært ved at holde ham tilbage. Afdelingen mente åbenbart, at han selv skulle kunne klare at drikke, hvilket han ikke var i stand til. Fra intensivafdelingen var beskeden, at min bror skulle op og sidde i en stol, så meget som muligt. Hjerte- afdelingen fortalte, at det måtte vente til næste dag, da de ikke havde personale nok. Vi insisterede på, hvor vigtigt det var, at han kom op at sidde, så han kunne falde lidt til ro, samt hvor nødvendigt det var med døgn- vagt. Ellers havde vi ikke turdet forlade ham. Det er utroligt, at afdelingerne ikke indbyrdes taler om, hvilken hjælp der er nødvendig. Jeg er rystet over vores system, der i den grad kører på pum perne, hvad ansvarlighed og respekt for patienter og pårørende angår. Der skal flere hænder til, her og nu.