Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Farvel til de Konservative efter 37 år: Naser Khader & Co. fører samme politik som DF og Inger Støjberg

Foto: Ida Guldbæk Arentsen. Fold sammen
Læs mere

Efter at have været medlem af Det Konservative Folkeparti i 37 år – heraf som medlem af Folketinget i fire et halvt år og kommunalbestyrelsesmedlem i fire år – har jeg meldt mig ud af partiet.

Konservative har på en række afgørende punkter fjernet sig fra de holdninger og synspunkter, som partiet stod for i 80erne, og som gav historisk høj tilslutning blandt vælgerne. Siden har partiet tilsluttet sig den umenneskelige flygtninge- og integrationspolitik, som tidligere alene var forbeholdt Dansk Folkeparti.

Konservative har været med til Inger Støjbergs beslutning om ikke at ville tage imod 500 kvoteflygtninge, der er de allersvageste flygtninge, og som sidder under umenneskelige forhold i flygtningelejre rundt om i verden uden udsigt til et bedre liv, heller ikke for deres børn.

Samtidig taler konservative politikere om, at flygtninge skal opholde sig i lejre i nærområderne. Det er uforståeligt og umenneskeligt.

Penneføreren Naser Khader

Naser Khader har været initiativtager til og pennefører for at fratage Exitcirklen en allerede godkendt statsstøtte. Partiledelsen har heldigvis, om end lidt sent, tilkendegivet, at Naser Khader i denne sag ikke taler på partiets vegne, og at Naser Khader ved dette ikke har bidraget til en god debat.

Naser Khader og partiledelsen opfandt i sidste folketingsvalgkamp i 2015 ordet »naziislamisme«, hvilket naturligvis bekymrede mange konservative vælgere, og som jeg tror kostede partiet mange stemmer.

Rasmus Jarlov er i Berlingske 14.03.2017 citeret for at sige, at »det ville være en berigelse for Danmark, hvis vi ikke havde nogen fra Mellemøsten«, og at vi i sidste ende skal »have Danmark til at bryde konventionerne«. Har Det Konservative Folkepartis ledelse modsagt disse udtalelser?

Naser Khader har tidligere i BT kritiseret Venligboerne, der er en organisation med tusindvis af frivillige, som også er vælgere ved de kommende valg til kommuner og til Folketinget. De bruger tid og kræfter på at hjælpe ny-danskerne med at lære det svære danske sprog, så de kan komme ud på det danske arbejdsmarked. Er det ikke netop det, de danske politikere ønsker?

De fremmedfjendske holdninger fremkommer på trods af, at Naser Khader selv er indvandrer og født i Syrien. Hvornår skifter Naser Khader parti for fjerde gang? Partiskift har han jo stor erfaring med.

Når Søren Pape på Facebook 20.03.2017 udtaler, at »Støjberg fører den nødvendige politik« på et tidspunkt, hvor tilstrømningen til Danmark på et år aktuelt er på ca. 0,04 pct. af den nuværende danske befolkning, er det en rigtig dårlig undskyldning.

I valgkampen i 2015 brugte Søren Pape udtrykket »stop hjerteløsheden«. Hvorfor vil Det Konservative Folkeparti så ikke modtage kvoteflygtninge fra lejrene i krigszonerne?

Svend Åge Petersen er rådgivende ingeniør, tidl. MF (K) og tidl. kommunalbestyrelsesmedlem (K).