Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Fakta om Selsings boligmareridt

Mette Reissmann, MF (S), formand for By- og boligudvalget Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grov forsimpling og overdrivelse - for ikke at kalde det en lodret løgn. Det var det første, jeg kom til at tænke på, da jeg læste om Eva Agnete Selsings (EAS) oplevelser som boligkøber (3/5). EAS er nemlig i den triste situation, at hun ikke tør bosætte sig i Nordsjælland, fordi hun er bange for hjemmerøverier og islamisk undertrykkelse. Hun er af den overbevisning, at Nordsjælland tømmes for ressourcestærke mennesker og at hvert et gadehjørne nu er et område i højrisiko for voldelige overfald. Årsagen skal findes i Sandholmlejren, og skylden bæres af et passivt politi og af socialdemokratisk boligpolitik.

Klap nu lige hesten en gang, Eva. Kriminaliteten i Nordsjælland er faldende og har været det siden 2009. Antallet af anmeldelser er faldet med 12 procent i løbet af fem år. Faktisk ligger kriminalitetsniveauet i Nordsjælland under landsgennemsnittet og knap ni ud af ti nordsjællændere føler sig grundlæggende trygge. Vi har i løbet af de seneste år set et fald i indbrud, hjemmerøverier og personfarlig kriminalitet. Og kriminaliteten er faldet på trods af en enorm stigning i antallet af asylansøgere.

AT PÅSTÅ AT politiet er ligeglade med, når man er offer for en forbrydelse, er absolut respektløst over for de mange ansatte, der gør en fantastisk indsats for at sikre os alle en tryg hverdag. De nordsjællandske politifolk har fået inddraget al weekendfri og arbejder på højtryk for at sikre, at deres egne lokale borgere fortsat føler sig sikre, samtidig med at de hjælper det københavnske politi med det forhøjede trusselsniveau, vi har set siden terrorangrebet i februar.

Socialdemokraterne anerkender naturligvis, at der findes udsatte områder. Derfor har vi så sent som i november afsat to milliarder kroner til en boligsocial indsats. Indsatsen skal sørge for, at den positive udvikling, vi har set i de sidste fire år, også fortsætter i fremtiden. Regeringens politik har ført til mindre kriminalitet, og vi agter at fortsætte det gode arbejde.

ENHVER KRIMINEL gerning er selvfølgelig en for meget. Men overordnet set mener jeg nu, at Danmark er et trygt og rart samfund at bo i - også i Nordsjælland.

Det står selvfølgelig Eva Agnete Selsing frit for, hvor hun vil bosætte sig - men jeg synes nu alligevel ikke, hun skal afvise Nordsjælland uden at tage fakta i betragtning.