Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Eva Selsing: Pinds pinlige korstog mod de borgerlige

»Søren Pind ved i øvrigt udmærket godt, at ingen går ind for internering af muslimer.«

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsministeren lyver. Igen. I et debat indlæg i Berlingske 13. september skriver Søren Pind dette: »Eller for den sags skyld medredaktøren af Tidehverv, Claus Thomas Nielsen, som har kaldt mig »forræder« og »en Petain«, og ifølge Kristeligt Dagblad (10/1-15) har gjort sig til talsmand for særlove i forhold til muslimer a la f.eks. internering af amerikanske statsborgere med japansk baggrund under Anden Verdenskrig. Støttet af Eva Agnete Selsing.«

Wow. Vi har at gøre med en halvandet år gamle artikel, hvor sognepræst Claus Thomas Nielsen gør sig til talsmand for et stop for muslimsk indvandring (en særlov) og omtaler ikke internering med et ord. Jeg selv er slet ikke nævnt i artiklen!

Ikke overaskende blev Søren Pind mødt med anklager om bagvaskelse på Facebook, og derfor fandt han i stedet en gammel debattråd frem, som Claus Thomas Nielsen havde oprettet. Her gør Claus Thomas sig til talsmand for, at vi har brug for særlove til at begrænse indvandringen og skriver i øvrigt eksplicit, at han naturligvis på ingen måde er tilhænger af internering. Min rolle i denne affære? Jeg har givet et »like« til den pågældende status.

Søren Pind ved i øvrigt udmærket godt, at ingen går ind for internering af muslimer. Sådan bare inden for det sidste par uger har både Katrine Winkel Holm og Rune Selsing (min mand) skrevet til ham i Jyllands-Posten og gjort ham opmærksom på, at hans anklage er det pure opspind. Alligevel gentager Pind postulatet. Det er ikke bare underlødighed, men en samvittighedsløs strategi, der afslører en dyb foragt for sandheden.

Jeg kunne desværre nævne mange eksempler på disse bevidste fordrejninger, men her et enkelt, der til gengæld er endnu grovere end anklagen mod mig og Claus Thomas Nielsen For bare to uger siden gav Pind i et interview udtryk for sin forfærdelse over, at DFeren Nicolai Sennels bruger udtryk som den »endelige løsning« (læs: Endlösung der Judenfrage). Problemet er bare, at det har denne DFer aldrig gjort; ellers ville han da sikkert også blive sparket ud af partiet. Et meget alvorligt stigma at påhæfte en uskyldig mand.

Her er i øvrigt en gættekonkurrence. Gæt, hvem der inden for det seneste halve år har skrevet om militant demokrati, nationens undergang som følge af folkevandring og om vores åndelige krig med islam? Bingo: Det er den selvsamme person, som har advaret mod, at højrefløjens retorik øger risikoen for terrorangreb. Normalt ville man kalde den slags for hykleri. Men det er ikke hykleri, når det er en bevidst strategi.

Metoden er at få sine kritikere til at fremstå ekstreme og med løgne og udskamning få lukket munden på dem. Det er noget rod at have den slags siddende på en ministerpost. Men mon ikke danskerne tager Pinds pinlige, private korstog mod de borgerlige (vælgere) til efterretning ved næste valg? Det tror jeg.