Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Europas modstand mod Trumps indrejsestop er hykleri

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste uger har Donald Trumps midlertidige indrejseregler for personer fra syv lande i Mellemøsten fyldt hele den internationale dagsorden. Det er endnu uklart, om reglerne er i overensstemmelse med den amerikanske lovgivning.

Præsident Trump beskyldes for islamofobi, fordi hovedparten af indbyggerne fra de syv ramte lande er muslimer. Men ikke alle. Reglerne gælder også kristne, buddhister og ateister fra f.eks. Irak og Syrien. Muslimer fra andre lande end de syv kan fortsat rejse som tidligere.

Så hvor er lige den diskrimination mod muslimer, som den internationale venstrefløj råber op om og demonstrerer mod stærkt opmuntret af visse muslimer, som bruger medierne som skueplads til at fortælle en løgnagtig historie om, at muslimer er udsat for diskrimination?

EU har for flere år siden indført restriktioner i antallet af russere, der kan få visum til EU pga. konflikten i Ukraine. Her er der som i Trumps tilfælde tale om kollektiv afstraffelse af et helt land. For ligesom fredelige og ufarlige syrere i en periode ikke kan rejse til USA, kan fredelige russere, der er imod Vladimir Putins politik over for Ukraine, også opleve en afvisning af at kunne rejse til EU.

Venstrefløjen er sur

Under apartheid-regimet i Sydafrika indførte flere europæiske lande restriktioner i sydafrikanernes mulighed for at rejse til Europa. Her var der også tale om kollektiv afstraffelse, der ramte den hvide sydafrikaner, som var imod apartheid og gerne ville på ferie i Europa.

Så EU med Angela Merkel i spidsen skal holde op med at kritisere Trump i et og alt og give manden en chance for at indfri sine valgløfter. Han blev jo valgt på demokratisk vis. Jeg synes også, at det er problematisk at udvælge hele lande i stedet for individuelt at kontrollere dem, der ønsker at rejse. Men EU er ikke bedre end Trump. EU optræder hyklerisk og lader sig misbruge af elementer, der ønsker at oppiske en anti-amerikansk stemning og bilde folk ind, at muslimer diskrimineres.

Visumsystemet er en måde at sortere folk på. Det gør EU flittigt f.eks. over for Tyrkiet, hvor jeg frit kan rejse til Istanbul ved at vise mit pas, mens en læge med tyrkisk pas skal ansøge om visum til Danmark. Denne forskelsbehandling anvendes af alle lande i verden og er en måde at skelne mellem dem, som man uden betingelser vil lukke ind i landet, og dem, der skal gås nøjere efter i sømmene.

Trump mener for tiden, at de syv lande bør gås nøjere efter i sømmene, inden man kan rejse ind. Muslim eller ej. Der står jo heller ikke anført i ens pas, hvilken religion man bekender sig til. Jeg har rejst i hele verden og aldrig set et landingskort, der udbad sig information om min religion.

Jeg mener, at der er tale om et iscenesat angreb mod Trump fra den venstrefløj, som ikke kan tåle, at den tabte valget. Som en lille sur dreng, der har tabt i kortspil, brænder man nu universitetsinventar af i San Fransisco og forstyrrer ro og orden i lufthavne. Disse dårlige tabere bliver kynisk udnyttet af manipulatoriske muslimer, der ser en interesse i at bruge medierne til at fortælle en historie om, at muslimer altid er ofre.

Henrik Day Poulsen er psykiater, ph.d.