Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

EU skal gå efter alle skattely

Sjovt nok har mange multinationale selskaber for vane at sende deres profit til skattely, der har en selskabsskat på et rundt nul.

Lige nu sidder EUs 28 medlemslande rundt om bordet og udarbejder kriterierne for EUs nye sortliste over skattely.

Listen skal ligge klar i 2017 og kan blive et af de vigtigste våben i kampen mod skattely. For når et land er på, kan vi komme efter det med sanktioner.

Imens leger hvert af verdens skattely stilleleg og håber på slappe kriterier, så netop de undgår listen. For så slipper de også for sanktionerne.

Gennemsigtighed på skat, fair beskatning og implementering af OECD-standarder ser ud til at blive kriterierne. Godt, men ikke godt nok. Ét vigtigt kriterium mangler. Selve skattesatsen.

Vi indkaldte Europa-Kommissionens økonomi- og skattekommissær, Pierre Moscovici, til høring i Europa-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg, som jeg er ordfører for. Han fortalte, at medlemslandene – imod vores anbefalinger – ikke vil gøre nul procent selskabsskat til et skattely-kriterium, fordi nogle lande er imod.

For sjovt nok har mange multinationale selskaber for vane at sende deres profit til skattely, der har en selskabsskat på et rundt nul. Og så fortsætter vi med at miste skattekroner, der burde gå til skoler, plejehjem og sygehuse.

Mit budskab til medlemslandene er klart: Stop stirrekonkurrencen hen over bordet og lad os gå efter alle skattely.