Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

EU-repræsentant: Lad os nu holde os til fakta om EU

»Og de krumme agurker? Ja, de var i sin tid et resultat af en vellykket lobbyindsats og et hedt ønske fra danske grossister.« Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære Kristian Ditlev Jensen! Du er velkommen til at mene (6/2) lige, hvad du vil om EU, kritisk eller ej. Når jeg svarer, har det intet at gøre med din overbevisning, men fordi debatten bør føres på et faktuelt grundlag.

Når du tager et par vilkårlige irritationsmomenter fra din hverdag, krydrer med anekdoter og bruger dem som anledning til at konkludere over en halv side i en landsdækkende avis, at EU er det nye Sovjet, ja, så kræver det et svar.

Læs også: Kristian Ditlev Jensen: EU er en ny Sovjet-stat – hvor idiotisk kan det blive?

Du er jo netop ikke almindelig borger. Du er klummeskribent med fast spalteplads og det ansvar, der følger med. Dit indlæg risikerer at skævvride debatten om, hvad vi vil med vores europæiske demokrati. EU har ingen andel i, at du ikke har vand i hanen. Faktisk har den nuværende Europa-Kommission som sit mål at koncentrere sig om færre og større sager. Hidtil har Juncker-Kommissionen fremlagt langt færre lovgivningsinitiativer end tidligere Kommissioner. Og i sidste ende vedtager EU landene selv lovgivningen.

Grænserne til Europa har aldrig været »piv-åbne«, men er inden for de sidste to år strammet yderligere op. Blandt andet er EUs grænseagentur blevet til en langt stærkere europæisk grænse- og kystvagt.

Og de krumme agurker? Ja, de var i sin tid et resultat af en vellykket lobbyindsats og et hedt ønske fra danske grossister.

Med hensyn til de »frustrerede Brexit-afstemninger«, er jeg oprigtigt i tvivl om, hvad du mener. Jeg kan kun komme på én Brexit-afstemning med et udfald, som jeg personligt er ked af. Jeg tænker, at en stor del af frustrationen meget vel kan skyldes tømmermænd oven på den manglende opfyldelse af de luftige løfter, der blev afgivet før afstemningen – løfter, der viste sig at være lige så meget blændværk, som at EU er skyld i et lavt vandtryk.