Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Et angreb på Europa

Close up of Senior Hispanic man
Læs mere
Fold sammen

Det horrible attentat i Paris mod Charlie Hebdo er et angreb på Europa. Af mordernes klædedragt at dømme er der tale om hjemvendte Syrien-krigere eller IS-sympatisører. Med deres »Allah er stor« markerer de, at den krig, som vesteuropæiske lande fører mod IS i Syrien og Irak, nu er ført ind i Europa.

At de valgte netop Charlie Hebdo hænger nok sammen med dets fortsatte kritik af den fanatiske udgave af Islam gennem bl.a. genoptrykket af de danske Muhammed-tegninger og den nylige udgivelse af en tegneserie på 64 sider om Muhammeds liv. De vil påtvinge pressen selvcensur, så den ikke tør kritisere Islam, men alt må kunne kritiseres i frie samfund.

Med angrebet viste attentatmændene, at de både vil føre krigen ind i Europa og gøre op med den europæiske ytringsfrihed. De vil skræmme os væk fra Syrien og Irak. De vil skræmme os fra at gøre og mene, hvad vi finder rigtigst. Og det er terror, for terror defineres bl.a. ved, at man med vold forsøger at få andre til at afstå fra, hvad de ellers ville gøre.

Dette er ikke det første terroranslag mod Europa. Det skete i Madrid 2004 og i London 2005, og for et par år siden blev det forberedt mod Politikens og Jyllands-Postens Hus på Rådhuspladsen, men det blev forpurret af efterretningstjenesterne.

PRÆSIDENT FRANCOIS HOLLAND har udtalt, at der har været flere forberedelser til anslag, som er blevet forhindret af efterretningstjenesterne. Og det skal nok være rigtigt, men vi må forberede os på, at dette attentat næppe er det sidste. Når der gøres tilstrækkeligt mange forsøg med tilstrækkeligt mange attentatmænd smutter før eller siden nogen forbi efterretningstjenesterne. Ligesom den uheldige, et-benede bombemand. Med det store antal af hjemvendte Syrien-krigere i Europa vil vi få farligere attentatmænd tilbage med netop den våbentræning, som Charlie Hebdos attentatmænd synes at have.

Attentatet vil styrke de partier og kræfter, som har talt højest og mest skingert imod den muslimske indvandring, det være sig i Sverige, hvor bomberne springer, i Tyskland, hvor der demonstreres hver mandag, i Frankrig, hvor Marine le Pen er den sikre vinder. Og det er lige præcis, hvad disse voldelige fanatikere ønsker. De ønsker en polarisering. De ønsker en konfrontation mellem »dem og os«. De vil modvirke en integration af de muslimske mindretal i de europæiske lande og gennem eskaleringen påtvinge disse at vælge side.

Det er derfor den vellykkede integration er så afgørende, for kun gennem den kan disse fanatikere blive isoleret til at udgøre et lille mindretal af galninge, vi kan isolere og fjerne, som de forbrydere, de er.