Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Er Hummelgaard en kæmpe hykler, eller gælder der særlige regler for venstrefløjen?

Foto: Nikolay Doychinov, Ólafur Steinar Gestsson og Ida Marie Odgaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»En hån mod lønmodtagerne« og »noget pis«. Det var den svada, der sidste år lød fra flere folketingsmedlemmer fra rød blok og mange lufthavnsansattes 3F-afdeling i Kastrup, da sidstnævnte fandt ud af, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sidste år fløj på ferie til Sydspanien med lavprisselskabet Ryan Air.

Forrest i køen med hensyn til at skælde Løkke ud, stod folketingsmedlem for socialdemokraterne, Peter Hummelgaard Thomsen, der ikke lagde fingrene imellem med denne statusopdatering på Facebook:

»Svineri. Provokationen mod fagbevægelsen er tydelig, hvis Lars Løkke har sat sig i et Ryanairfly tre dage efter, at han har åbnet trepartsforhandlingerne.«

For Hummelgaard, der er kandidat i Tårnby på Amager og opvokset i området, er der næppe nogen sag, der optager hans vælgere mere end kampen mod social dumping og overenskomstdækning af flypersonale.

Der vistes heller ingen øllebrødsbarmhjertighed fra hans politiske modstandere, da statsministeren, forklarede, at han var fløjet fra Bruxelles til Malaga, fordi der ikke var andre rimelige alternativer. Standarden var sat af de røde partier selv: Enten flyver man med flyselskaber med overenskomst, eller også gør man slet ikke.

Det er i øvrigt en forpligtelse for politikerne at opføre sig politisk korrekt - en forpligtelse, som varer længere end deres tid som folkevalgte. Det så man, da SFs tidligere formand, Villy Søvndal, året forinden blev spottet i en Ryanair-kø i Billund på vej til Sydspanien. Også da var der ingen ende på forargelsen og sikkert også skuffelsen over venstrefløjspolitikerens monumentale hykleri.

Men som SF-politikeren Karsten Hønge senere forklarede, så havde det »dog ikke signalmæssige konsekvenser, som det Lars Løkke gør som statsminister« også med henvisning til, at sidstnævntes flyrejse jo fandt sted midt under trepartsforhandlingerne.

Måske er det netop det figenblad, den tidligere Løkke-kritiker og revser af lavprisselskaber, Peter Hummelgaard, skal bruge som forklaring, efter at Ekstra Bladet nu kan afsløre, at S-politikeren forleden dag fløj med flyselskabet WizzAir, som den danske fagbevægelse kalder for »Østeuropas svar på Ryanair«, til Rumænien for at se fodbold?

Stille og rolig søndag under opbygning i Rumænien :)

Et opslag delt af Peter Hummelgaard (@peterhummelgaard) den

Hummelgaard forklarer, at han ikke vidste, at selskabet ikke har overenskomst. Men kan det virkelig passe, når Hummelgaard har meget tætte bånd til den lokale fagbevægelse, som må have godt styr på den slags? Det lyder helt utroværdigt.

Er uvidenhed eller dovenskab i det hele taget en rimelig forklaring, når man som Hummelgaard ofte og gerne spiller hellig på sine politiske modstanderes vegne - især på dette område? For ellers fortjener Hummelgaard vel også at få at vide, at han ligesom »Lars Løkke Rasmussen pisser på lønmodtagerne,« som daværende MF Jeppe Bruus (S) så prosaisk skrev på Facebook?

Hummelgaard forklarer også til Ekstra Bladet, at »tid spiller en faktor«. Det indgik i øvrigt også Lars Løkkes forklaring i sin tid, uden at det dog formildede sindene hos hans kritikere i oppositionen.

Hummelgaard siger i øvrigt til avisen, at han »aldrig nogensinde gjort mig selv helligere end andre.« Det var vel nøjagtig det, han gjorde, da han sidste år skrev, at det statsministeren foretog sig var noget »svineri«?

Måske er forklaring bare den helt enkle, at der simpelthen gælder en standard for socialdemokrater og SF’ere og så en for deres politiske modstandere?