Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Er danskerne blevet fuldstændig vanvittige?

Har vi glemt, hvad demokrati og politik handler om? Lars Løkke Rasmussen udstilles nu som en tyv, som en forbryder der er dømt før sin retssag, som en person der kan ligestilles med typer som Klaus Riskær, Kurt Thorsen, ja, nærmest som Stein Bagger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er danskerne blevet fuldstændig vanvittige? Har vi glemt hvad demokrati og politik handler om? Venstre og Lars Løkke Rasmussen har brugt 152.000 kr. på tøj. En skandale for de fleste, ikke mindst for de mange som gennem de sidste mange meningsmålinger har udtrykt deres støtte til netop Venstre og LLR. De 152.000 kr. er kommet til vores alles kendskab, fordi Ekstra Bladet, en avis der overlever ved at fylde sine læsere med jantelovsjournalistik, en avis som de mange tager afstand fra, har »fået« tilegnet sig nogle ikke-offentlige bilag, som de kaster på forsiden.

LLR udstilles nu som en tyv, som en forbryder der er dømt før sin retssag, som en person der kan ligestilles med typer som Klaus Riskær, Kurt Thorsen, ja, nærmest som Stein Bagger! Og det ligger nærmest mere og mere i det usagte, at LLR er en takt værre end alle andre, fordi hans såkaldte sager handler om brud på den danske moral, den danske etik. Og når det sker, så er det helt i orden at køre manden helt over! Ingen ved, hvad strategien har været med brugen af de 152.000, ingen sætter spørgsmålstegn ved, om EB’s tilgang er rigtig. Altså at LLR har haft fingrene nede i kassen for kun at tilgodese sig selv.

Hvis man ligger godt og trygt på den mørkerøde side af salen, og mener, at alle skal være lige, at liberalisme er satans værk og at alt, hvad der minder om kapitalisme, er roden til alt ondt, så giver det mening. Men vi taler om 152.000 kr. til lækkert tøj til LLR i forbindelse med kommercielle gøremål. Hvis nu Venstre og LLR i stedet havde brugt penge på en annoncekampagne for at profilere LLR og havde valgt at gøre brug af et reklamebureau, en fotograf, en billedbehandler, et mediebureau og købt annonceplads i Ekstra Bladet (dårlig ide) så havde ingen sagt et ord. Selvom det havde kostet langt mere. Og jeg er sikker på, at EB gladeligt havde modtaget 152.000 kr. i annonceindtægter.

NEJ, VI DANSKERE forarges, fordi LLR helt sikkert får noget personligt ud af det. Han udnytter efter danskernes opfattelse helt sikkert situationen. Et gæt er, at LLR arbejder 365 dage om året, plus 100 ekstra. Hans udtryk og image er hans egen reklamesøjle. Det er Venstres reklamesøjle, det er image og udtryk. For de 152.000 har han måske fået 15 jakkesæt - altså 15 jakkesæt til en hverdag (465 af slagsen) som kun er fyldt med møder, rejser, interviews og anden vigtig iscenesættelse. Men jantelovs-Danmark siger, at han bare selv kan betale. Han tjener jo så meget mere end de fleste, så skal han bare ikke have mere.

Ok, hvis man som dansker ikke ønsker at bære og hjælpe, give og hylde dem, som er unikke og som virkelig vil og kan gøre en forskel, så lad det være fundamentet for vores samfund. Men hvornår skete det, at dansk moral og etik blev af samme støbning som de grundlæggende ideer bag et kommunistisk styret samfund? Ingen skal være mere end andre. Men sjovt nok vælter danskerne sig i sorte penge, råber højt, hvis boligsalget skal beskattes, eller hvis der kommer millionærskat.

Men det er ikke det værste. Det værste er vores manglende interesse for det politiske indhold. Venstre og LLR har ført stort i meningsmålingerne siden Helle Thorning blev statsminister. Det har givet god mening, idet HTS har gjort alt det, hun sagde, hun ikke ville gøre. Der har f.eks. været en lærerkrise, en SU-reform, der var salget af DONG, der har været ministerrokader i et omfang aldrig set før grundet politisk rod og der har været ført en økonomisk politik, som hendes vælgere ikke har kunnet genkende.

FOLK HAR FORLADT den røde blok på grund af politisk uduelighed. Men hov, så kom Venstre til at forære sin vigtigste mand tøj for 152.000 kroner - altså manden udråbt som en af Danmarks dygtigste politikere på Borgen af både venner og fjender, og pludselig forlader vælgerne Venstre i stor stil. Det er konservative og liberale mennesker.

Måske det giver god mening, at få vender tilbage til S, som i den grad er blevet skabsliberale og langt henad vejen fører borgerlig politik. Men at man vælger at forlade V til fordel for DF. DF som ikke ønsker et stærkt EU, som ønsker en øget offentlig sektor, som ikke har samme ide til beskæftigelsesreformen, var i princippet imod efterlønsreformen og er faktisk aldrig lykkedes med at have en samlet politisk plan, som uddyber, hvordan DF vil betale for alle de velfærdsgoder, de går og lover.

Men LLR har fået tøj for 152.000 kr., så stå pokker i den generelle politiske debat, vores egen politiske ideologi, vores politiske og samfundsmæssige værdifastsættelse, vores politiske seriøsitet. Eller sagt på anden måde - en stor del af de danskere, som ville stemme på Venstre, forlader Venstre, fordi Ekstra Bladet fremlægger nogle stjålne bilag. Bilag, som viser at Venstres ledelse i sit forsøg på at vinde statsministerposten, har brugt penge på sin bedst egnede mand.

Man forlader Venstre, fordi det i Ekstra Bladet og andre medier i den grad indikeres - bilagene viser det ikke - at der er en meget stor chance for, at LLR bruger tøjet privat og derfor snyder i skat - altså manden som altid er på arbejde, knokler 365+100 dage om året, og benhårdt arbejder for, at de selvsamme vælgere kan få en regering som de tror på - fordi de selvsamme vælgere har bedt ham om at arbejde for sig.

HVIS MAN IKKE tror på LLR - så vælt ham internt. Men at skifte politisk parti fordi man har ondt i jantelovsmaven og ikke fordi man er uenig med den politiske retning - er da fuldstændig skrupskørt. Det er vanvittigt og det er tegn på politisk ligegyldighed.

Derfor må den politiske debat betegnes som fuldstændig ligegyldig. Jeg er bange for, at vi i vores danske selvfedme, en selvfedme skabt på baggrund af en moral og etik med udgangspunkt i det lille menneske og den syge jantelov, vil tabe til andre samfund, samfund der dyrker dem, som vil og kan, samfund hvor journalistik stadigvæk består i at skabe objektivitet - hvor journalistik er et håndværk, der ikke kun handler om at smadre folk - koste hvad det vil.