Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Eks-Lyngby-direktør: Lyngby Boldklub er stærk i modgang

Tidligere direktør for Lyngby Boldklub Hans Bjerg-Pedersen. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Så er Lyngby Boldklub tilbage i pressekværnen. Lige et par få ord med på vejen. Lyngby Boldklub har som regel ikke megen indflydelse på, hvem der er ansvarlig for at drive professionel fodbold i foreningens navn. Hellerup Finans blev kastet hovedkulds ind i rollen qua en uheldig fremfærd fra den forrige hovedaktionær. Ni millioner kroner fra Hellerup Finans »over night« reddede selskabet. Siden har Hellerup Finans været dr. Jekyll og mr. Hyde.

Hadet i pressen, hvor Torben Jensen har været i bad standing, og respekteret i boldklubben for sit engagement og store respekt for de værdier, LB står for. I særklasse den bedste »fremmede« aktionær i boldklubbens historie. Med flotte resultater til følge. De Kongeblå lever videre uanset resultaterne i det professionelle selskab. Lyngby byder ikke på noget ideelt klima for denne aktivitet. Selv Don Ø måtte opgive. Boldklubben har en af landets bedste ungdomsafdelinger, også i historisk perspektiv, uanset hvad der foregår i toppen. En af landets største og mest velfungerende old boys-afdelinger med over 100 aktive spillere, der bl.a. på frivillig basis leverer 3.000 mandetimer som teknisk personale ved sommerens forestillinger i Ulvedalene. Sammenholdet blandt de omkring 1.300 medlemmer bliver kun stærkere i modgang. Det har vi bevist én gang og vil gøre det igen.

Lyngby Boldklub fylder 100 år om tre år. Med flyvende faner – uanset om 1. holdet spiller i Danmarksserien eller i Superligaen.